Kultura

potpisan ugovor

U Živinicama počela gradnja jedne od najmodernijih ljetnih scena u BiH

21/05/2020

Kamenjaković je istakao važnost ovog projekta za Grad koji će u funkciju staviti društvo i kulturu, te dodao da će radovi biti završeni u roku od dva mjeseca

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković potpisao je ugovor za izgradnju moderne ljetne pozornice. Cilj projekta jeste povećanje sadržaja u oblasti kulture i umjetnosti, te otvaranje Grada Živinice da bude domaćin velikih ljetnih scena.

Finansijska vrijednost projekta iznosi 119.660,23 KM, a navedena sredstva u potpunosti su osigurana iz namjenskih sredstava Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Kamenjaković je istakao važnost ovog projekta za Grad koji će u funkciju staviti društvo i kulturu, te dodao da će radovi biti završeni u roku od dva mjeseca, navodi se u saopćenju.

-Projekt ljetne scene u Gradu Živinice je dugo čekan projekt i moći će primiti oko 300 ljudi koji će uljepšati naš Grad, ali i najvažnije, stavit će u funkciju društvo i kulturu. Tehnički nismo imali mogućnosti za ovaj projekt ranije, kako bi se u Gradu u ljetnim i jesenjim danima održavale kulturne manifestacije na najkvalitetniji način – kazao je gradonačelnik Kamenjaković.

Ovo je samo jedan u nizu zanimljivih infrastrukturnih projekata u Živinicama, s obzirom da počinje i gradnja novog dječijeg gradskog igrališta, a nakon izgradnje putne infrastrukture, kružnih tokova, uređenja javnih površina, parkinga, uređenja poslovnih zona, saopćeno je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.