Kultura

Kamerni teatar 55

Umjesto Saše Petrovića, u predstavi “Sjećaš li se Doli Bel” glumi Admir Glamočak

14/03/2019

"Naš dragi glumac i prijatelj Saša Petrović je tokom rada na predstavi doživio jedan ozbiljan zdravstveni problem koji ga je spriječio da nastavi dalji rad"

Direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović kazao je danas, dan prije premijere predstave “Sjećaš li se Doli Bel”, koju su čuvali u strogoj tajnosti kako bi zaštitili sam proces rada, ali i ljude uključene u njega, da će u predstavi umjesto Saše Petrovića glumiti Admir Glamočak.

– Naš dragi glumac i prijatelj Saša Petrović je tokom rada na predstavi doživio jedan ozbiljan zdravstveni problem koji ga je spriječio da nastavi dalji rad. U dogovoru s rediteljem, morali smo napraviti glumačku zamjenu kako bi Saša mogao brinuti o svom zdravlju. Kao zamjena nam je došao Admir Glamočak, koji je pored svih svojih profesorskih obaveza na Akademiji scenskih umjetnosti, režiranja predstave u Mostaru, mentorskog rada sa diplomantima, te snimanja serije “Lud, zbunjen, normalan”, bez premišljanja uskočio u drugu trećinu radnog procesa kako bi nam pomogao. To je prijatelj. To je profesionalac. Bez premca – kazao je Hadžihafizbegović.

Istakao je da kao upravnik Kamernog teatra 55, želi zahvaliti Admiru na njegovom ogromnom trudu i ljubavi prema teatru te da je “presretan i počašćen”, jer je imao priliku gledati ga kako u kratkom, gotovo nemogućem, vremenskom periodu, pravi dvije maestralne uloge, saopćeno je iz Kamernog teatra 55.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.