Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Buybook

Uskoro u prodaji “Slatka tuga” Davida Nichollsa

SLATKA TUGA_facebookCover

Za svoj književni rad dobio je nekoliko prestižnih nagrada

Uskoro u izdanju Buybooka izaći novi roman Davida Nichollsa, „Slatka tuga“.

David Nicholls (1966) diplomirao je književnost i dramaturgiju, a neko vrijeme bavio se glumom. Autor je romana prodatih u milionima primjeraka i objavljenih na više od četrdeset jezika.

Za svoj književni rad dobio je nekoliko prestižnih nagrada, a prema njegovom najpoznatijem romanu Jedan dan snimljen je istoimeni film. Slatka tuga njegov je posljednji roman.

Jedno ljeto promijenit će sve…

Charlie Lewis je ona osoba sa školske fotografije koju će desetljećima kasnije rijetki prepoznati. Posljednja godina srednje škole obilježena mu je odlaskom majke i sestre, životom s ocem koji prolazi kroz ozbiljnu krizu i lošim rezultatima na završnim ispitima koji bi mu trebali odrediti budućnost – budućnost o kojoj gotovo da i ne razmišlja. U njegov život ulijeće Fran Fisher, a kako bi se približio djevojci prema kojoj gaji simpatije, postaje član neobične skupine koja dane provodi citirajući Shakespearea i pripremajući predstavu Romeo i Julija.

Slatka tuga zabavna je, ali i na trenutke potresna priča o odrastanju i sazrijevanju, prvoj ljubavi, porodici i prijateljstvu, a glavni lik Charlie Lewis jedan je od onih književnih likova koji se pamte dugo nakon čitanja.

Knjigu je s engleskog jezika prevela Jovana Šego.