Večeras u Narodnom pozorištu Tuzla film “Meso” Saše Hajdukovića

meso-prva-klapaMeso-Sasa-Hajdukovic

Na 7. Tuzla film festivalu (TFF), u okviru programa, svakog dana dešavaju se brojne projekcije filmova u pet različitih kategorija – dugometražni, kratki igrani, dokumentarni, animirani i future generation short films, dok je Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli mjesto rezervisano za različite radionice vođene pod palicom vrhunskih profesionalaca u svome poslu.

Nakon sinošnje projekcije pobjedničkog filma na Pulskom festivalu “Mali” u režiji Antonia Nuića, a potom urnebesne komedije koja je nasmijala sve posjetitelje, na večerašnjem repertoaru u 19.30 je projekcija filma “Meso” Saše Hajdukovića koja, prema riječima organizatora, nikoga neće ostaviti ravnodušnim, saopćeno je iz TFF-a.

Ljubitelji dokumentarnih filmova moći će uživati u njima od 16.15 kada slijedi “Kongres zaborava” Vladimira Paunovića, a potom u 18.15 film “Sestre” Zdenka Jurilja. Za ove projekcije dokumentarnih, kratkih, animiranih i future generation short films ulaz je besplatan.

U toku je i radionica sa studentima koju vodi popularni glumac i TV voditelj Tarik Filipović. U ponedjeljak, svjetski poznati animator, Darko Belevski u svom rodnom gradu će također održati radionicu u vezi sa animiranim filmom. Budući da je Belevski već dva puta nominovan za Oskara, a svoje radno iskustvo pored Mađarske nosi i sa Tajvana, Izraela, Danske i Luksemburga polaznike ove radionice koji se nađu ba Filozofskom fakultetu Univeziteta u Tuzli od 10.00 do 12.30 sati zasigurno očekuje nevjerovatno iskustvo, navodi se u saopćenju.