NPS

Vrhunske predstave na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

Narodno_Pozoriste_Sarajevo

U subotu, 7. marta 2020. godine u 19:30 sati, bit će izvedena dramska predstava “Sve se nekako preživi, osim smrti” rađena prema tekstu Ljubice Ostojić u režiji Dine Mustafića

Predstava govori o Sarajevu i njegovom ironičnom pogledu na sebe. Glavni protagonist ove predstave je Sarajevo u pozadini jedne sarajevske porodice koja živi svoj život koja ima svoje gubitke, vijek trajanja, dok jedni dolaze drugi odlaze…Predstava otvara niz političkih, socijalnih i egzistencijalnih problema na univerzalan način.

 U utorak, 10. 3. 2020. godine posjetite Narodno pozorište Sarajevo i uživajte u baletu „Pepeljuga“ u koreografiji i režiji Vasilija Medvedeva,  koji će za vas izvesti ansambl i solisti Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo, uz pratnju Sarajevske filharmonije,  kojom će dirigovati Dario Vučić.

Jeste li spremni za modnu reviju, autograme, Elvisa, Marilyn Monroe? Sve to vas očekuje ako 10. marta  u 19:30 sati,  budete u Narodnom pozorištu Sarajevo.

U srijedu 11. 3. 2020. godine sa početkom u 19.30 sati, na maloj sceni EN FACE bit će izvedena dramska predstave “Sedam dana kasnije” rađena u adaptaciji i režiji Gradimira Gojera, nastala prema ispovijestima, koje je Svetlana Broz sabrala u svoju knjigu “Dobri ljudi u vremenu zla”.

Broj mjesta je ograničen s toga na vrijeme obezbijedite svoje ulaznice!

Predstava “Snijeg” koju je po motivima istoimenog romana nobelovca Orhana Pamuka režirao Dino Mustafić, adaptaciju teksta i dramatrugiju potpisale Bojana Vidosavljević i Emina Omerović  na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, bit će izvedena  u četvrtak,  12. marta 2020. godine u 19:30 sati.

U subotu, 14. 3. 2020. godine u 19:30 sati,  pogledajte izuzetno pozorišno ostvarenje Brehtov “Kavkaski krug kredom”, u režiji Paola Mađelija (Paolo Magelli). Predstava je rađena u koprodukciji NPS i Scene MESS.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo.

Rezervacije ulaznica na www.nps.ba