Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

podijeljene nagrade

Završen 48. mostarski teatarski festival

festival autorske poetike
FOTO: Fena

Nagrađeni su i Emani Tabaković za suvereno vladanje scenom u predstavi „Smrt je moja ljubav“ eMTeeM-a te nagrada za dramaturgiju „Ljubica Ostojić“ pripala je Vahidu Durakoviću za originalan dramski tekst „Prodavnica budućnosti“

Dodjelom nagrada nakon osam odigranih predstava u četvrtak je zatvoren 48. mostarski teatarski festival – Festival autorske poetike.

Žiri u sastavu Haris Pašić, Adis Sandžaktar i Dragan Gajić dodijelio je osam ravnopravnih nagrada Mravac: ansamblu predstave „Vještice“ Kreativno-stvaralačkog obrta „Lučica“ Zagreb, grupa Vještice za kolektivno autorstvo djece i voditeljice Maje Stanković, zatim ansamblu predstave „Tri puta majka, pa onda otac“ Dramskog studija JU KSC Kakanj za autentičan scenski pokret, redatelju i ansamblu predstave „Potkožni sjever“ DIS pozorišta mladih Banja Luka za maštovito transformiranje poetske misli u uzbudljive scenske slike pune glumačke strasti, Nevenu Matoša i Bruni Kontrec za partnersku igru u predstavi „Lovci na snove“ Lutkarske organizacije koju fakat trebamo – LOFT iz Zagreba.

Nagrađeni su i Emani Tabaković za suvereno vladanje scenom u predstavi „Smrt je moja ljubav“ eMTeeM-a te nagrada za dramaturgiju „Ljubica Ostojić“ pripala je Vahidu Durakoviću za originalan dramski tekst „Prodavnica budućnosti“.

Žiri je dodjeli i tri pohvale, i to Marani Borić za iskrenu igru u predstavi „Vještice“ Kreativno-stvaralačkog obrta „Lučica“ Zagreb, grupa Vještice, Nejli Hodžić za nadahnuto glumačko ostvarenje u predstavi „Smrt je moja Ljubav“ eMTeeM-a, i Henni Korjenić i Hani Repeša za nadahnutu partnersku igru u predstavi „Maslinova grana“ eMTeeM-a.

Žiri publike dodijelio je nagradu predstavi „Prodavnica budućnosti“, Vahida Durakovića i Sanela Ugarka, za iskreno poigravanje sa stvarnošću koju živimo, priopćeno je iz Mostarskog teatra mladih.