Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

planovi za budućnost

Apple priprema velike promjene za najjeftiniji model i Phonea

iphone
Foto: Unsplash

Ono što je gotovo sigurno je da će i ova generacija imati USB-C priključak, kako to nalaže novi zakon EU, a zanimljivo je da se pominje i jedna nova opcija koja je predstavljena sa poslednjim modelima iPhonea – Action button

Kao i uvijek kada je u pitanju Apple, ubrzo nakon predstavljanja posljednje generacije pametnih telefona, mrežom su počele da kruže glasine oko novih modela na kojima kompanija radi i koje će predstaviti u budućnosti.

Sljedeće godine očekujemo modele iz serije iPhone 16, ali pored ta četiri uređaja Apple navodno razvija i još jedan uređaj – novi model iz svoje najpristupačnije serije SE.

Šta se mijenja?

Iako se jedan period govorilo o tome kako bi Apple u potpunosti mogao da odustane od ovih telefona, čini se kako su ipak promijenili mišljenje, pa rade na razvoju četvrte generacije ovog modela, koja bi trebalo da donese velike promjene u odnosu na prethodnike.

Naime, dok su dosadašnji uređaji iz ove serije imali zastarjeli dizajn i ekran manjih dimenzija, SE4 biće baziran na prošlogodišnjem modelu iPhone 14. Dijagonala ekrana na ovom modelu trebalo bi da bude 6,1 inča, prenosi Zimo.

Biće riječ o OLED ekranu na kom bi u vrhu trebalo da se nalazi dio sa kamerom i senzorima za Face ID, koji će napokon zamijeniti zastarjelu tipku Touch ID za otključavanje uređaja.

USB-C priključak

Ono što je gotovo sigurno je da će i ova generacija imati USB-C priključak, kako to nalaže novi zakon EU, a zanimljivo je da se pominje i jedna nova opcija koja je predstavljena sa posljednjim modelima iPhonea – Action button.

Ovo dugme mijenja dosadašnje dugme za utišavanje tona, a korisnici ga mogu koristiti za različite funkcije poput aktiviranja kamere, svjetla i sličnog.

Jedna stvar koju Apple, čini se, neće mijenjati u odnosu na prethodne modele, a trebalo bi da bude jedna od značajnijih razlika između skupljih modela i SE, jeste zadnja kamera. Dok iPhone 14 ima dvije zadnje kamere, a iPhone 14 Pro ima tri, model SE trebalo bi da ima samo jednu – najvjeroatnije će biti riječ o 48 MP senzoru.