Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rambo Lambo

Gume za ovaj unikatni Lamborghini koštaju 50.000 eura

lambo gume
FOTO: Screenshot

Jedna Šveđanka koristila ga je za vožnju djece do škole, što baš i nije isplativo imajući u obziru ogromnu masu vozila i V12 motor iz Countacha

Porodica sultana od Bruneja je u svojoj opsesiji automobilima spiskala milijarde dolara na hiljade automobile, od kojih su mnogi unikati.

Većini su dobro poznate sultanove sklonosti u pogledu automobila. Osim premium automobila iz standardne ponude sultan je nerijetko naručivao unikate, posebno karavane. Tako je imao karavanski Bentley u crossover izdanju i prije nego što je Bentayga nastala, a na popisu su bili i karavani Mercedesove S klase, Ferrarija 456 itd. 

Rambo Lambo

Među njima se našao i jedan zaista poseban Lamborghini. Kao da već LM002 poznatiji kao Rambo Lambo nije bio dovoljan, sultan je poželio produženu karavansku izvedbu. Lamborghini nije odobrio takvu izvedbu sa sedam sjedala i dodatnih petstotinjak kilograma.

Sedmerosjed je ipak stvoren zahvaljujući jednoj karoserisjkoj kompaniji, a sultan je njime prešao tek oko 1.800 km. Prevedeno, ovaj je lambo životni vijek proveo većinom pod krovom, izmjenjujući tek kolekcionarske hale.

Automobil je pronašao Shmee1500, a na svom YouTube kanalu je otkrio i zanimljivu istoriju ovog automobila. Trenutno se nalazi u sastavu kolekcije Motikona u Švedskoj. Automobil je od sultana kupio bivši šef BMW-a i VW-a, Bernd Pischetsrieder, a potom je još nekoliko puta promijenio vlasnika.

Za voziti djecu u školu

Jedna Šveđanka koristila ga je za vožnju djece do škole, što baš i nije isplativo imajući u obziru ogromnu masu vozila i V12 motor iz Countacha. 

Vlasnik je sad u potrazi za novim gumama. Trenutno je u ponudi samo jedan set, a cijena je oko 50.000 eura.