Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"JMS Fahrzeugteile"

Hoće li legendarni Golf 4 ikada izaći iz mode?

golf 4 tuning
FOTO: JMS Fahrzeugteile

Ugradnjom KW Variant 1 seta visina je smanjena 45 mm sprijeda i 40 mm straga

Legendarni Volkswagen Golf 4 predstavljen je 1997. godine. Otada je neprestano u fokus interesa Volkswagenovih obožavatelja, posebno onih sklonih tuningu. Kultna generacija Golfa svojevremno je bila najprodavaniji model na evropskom tržištu, a prestao se proizvoditi 2003. godine. 

Golf “četvorka“ je na Balkanu vjerovatno i danas jedan od najpopularnijih Golfova.

golf 4 tuning
FOTO: JMS Fahrzeugteile
Golf 4

Vozite li upravo Golf 4, njemački tuner JMS Fahrzeugteile ima ponudu koja se ne propušta. Naime, oni nude set karoserijske nadogradnje inspirisan R32 izvedbom tog modela.

Novi odbojnik donosi ogromne usisnike, a na njega se nastavlja maska bez VW loga. 

Svjetla su ostala tvornička, ali ne i poklopac motora, sada s dodatnim otvorima. Ozbiljniji nastup vidljiv je i s boka gdje dominiraju 19-inčni Barracuda Karizzma u mat crnom finišu. R32 je bio osnovni motiv i straga gdje uz okvira novog dubljeg odbojnika izbijaju dva ispušna topa “kalibra” 90 mm koji potpisuje Friedrich Motorsport.

Tehničke prepravke završavaju modifikacijama na ovjesu. Ugradnjom KW Variant 1 seta visina je smanjena 45 mm sprijeda i 40 mm straga. Za one zahtjevnije tu su i mogućnosti prerade pogona, ugradnja zaštitnog kaveza i dr. Naša topla preporuka je svakako potražiti i originalni 3.2 VR6 motor s 241 KS. 

JMS goes classic – Bodykit, Felgen und mehr für den VW Golf 4Zumeist befasst sich JMS Fahrzeugteile täglich mit der…

Posted by JMS Fahrzeugteile GmbH Carstyling & Tuning on Wednesday, February 28, 2024