Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ažuriranje softvera

Imate stariju verziju iPhonea? Apple vam šalje hitno upozorenje

Foto: Unsplash

Mada je nedavno izašao novi operativni sistem iOS 17, Apple nije zanemario one koji ga još nisu preuzeli, ili to ne mogu da učine

Vlasnici starijih uređaja kao što su iPhone 8, iPhone X i svi ostali koji su na tržište stavljeni nakon njih, mogu preuzeti iOS verziju 16.7.1. Ako vaš uređaj još uvijek pokreće iOS 16, od presudne je važnosti da što pre preuzmete najnoviju dostupnu verziju, saopštio je Apple.

Iz “jabuke” su naveli da postoji greška u operativnom sistemu poznata kao “ranjivost nultog dana”, što znači da su hakeri sa njome upoznati i da je koriste, prenio je Mirror.

“Napadači bi mogli da ostvare određene privilegije. Apple je upoznat sa izvještajem u kom piše da je moguće da se ta greška koristila sve do izdavanja operativnog sistema iOS 16.6”, saopšteno je iz kompanije.

Pored vlasnika starijih iPhone uređaja, iOS 16.7.1 mogu preuzeti oni koji imaju iPad Pro, treće i svih kasnijih generacija iPad Air, pete i svih kasnijih generacija iPad uerđaja, i pete i svih kasnijih generacija iPada Mini.

Podsjetimo, operativni sistem koji pokreće vaš uređaj možete ažurirati tako što ćete ući u “Podešavanja”, a zatim odabrati “Opšte postavke” pa “Ažuriranje softvera”.