Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

DBX707

Jedini SUV u ponudi Aston Martina dobro će se prodavati i za 250.000 EURA?!

aston martin DBX707

I dok je ispod poklopca poznata priča nastala u saradnji s Mercedesom u obliku 4.0 V8 motora sa 707 KS i 900 Nm, DBX je dobio potpuno novu kabinu

DBX707 je jedini SUV u ponudi Aston Martina, čime će se početna cijena dići na nevjerovatan nivo.

Dvije trećine kupaca Astonovog SUV-a su 2023. birale upravo njegovo top izdanje, a ove godine njih čak 90 posto. Domena je to gdje se očito ne pita za cijenu, pa ni vjerovatno podizanje početne cijene na oko četvrt miliona eura neće biti prepreka tržišnom uspjehu. 

Novi interijer

I dok je ispod poklopca poznata priča nastala u saradnji s Mercedesom u obliku 4.0 V8 motora sa 707 KS i 900 Nm, DBX je dobio potpuno novu kabinu. Preslika je to priče iz DB12 i Vantagea, što je možda i najbolja opcija. Time će biti uklonjen jedini nedostatak, a to je bio ipak pomalo zastarjeli Mercedesov set-up interijera iz 2020. godine. 

Digitalni kokpit uključuje središnji 10.25-inčni zaslon te još veći 12.3-inčni ispred vozača. Novi operativni sistem donosi nove funkcije, ali i daleko ugodnije korištenje. Dalje od toga ne smiju ići, kažu u Astonu i napominju da određene fizičke tipke moraju ostati. 

Umjesto nabrajanja novih detalja koje ni sami s obzirom na ekskluzivnost modela ne biste uočili, spomenut ćemo savršeni Bowers & Wilkins audiosistem s 23 zvučnika i snagom od 1600 W. I pazite sad ovo, potrebno ga je doplatiti. Inače na raspolaganju ostaje „obični“ kućni sistem s 14 zvučnika i 800 W.

Stigli su i nova paleta boja te standardni 23-inčni kotači. Broj veća obuća se nudi, ali samo uz doplatu. 

I na kraju spomenimo kako je DBX s maksimalcem od 310 km/h jedan od najbržih SUV-ova na svijetu, zajedno s najboljim iz ponude Porschea i Lamborghinija. Pretpostavku cijene smo već rekli, pa ostaje da kažemo kako će prvi primjerci put kupaca u drugom kvartalu ove godine.