Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Specijalna serija

Još jedan automobilski klasik ide u penziju

Foto: Chevrolet

Zadnja serija će se nuditi u SAD-u na većini verzija motora, a ZL1 Collector’s Edition je limitiran na svega 350 primjeraka

Bio je najžešći rival Ford Mustanga, a sada odlazi u penziju.

Upravo tako, Chevrolet je objavio kako je modelu Camaro 2024. zadnja modelska godina. Zaključivanje šeste generacije označit će specijalna serija Collectors's Edition s unikatnom Panther crnom bojom. Radi se o mat crnoj boji koja se prvi put nudi na modelu, piše Index.hr.

Zadnja serija će se nuditi u SAD-u na većini verzija motora, a ZL1 Collector’s Edition je limitiran na svega 350 primjeraka. Automobil od posebnih detalja dobija uzdužne trake u sjajnoj crnoj boji, stražnji i prednji spojler te odgovarajuće oznake. Druge opcije (LT/RS, LT1 i SS) uključivat će 20-inčne kotače. Svi kupci na poklon dobivaju i Shinola Canfield Sport sat. Početna cijena je 39.440 USD.

Kad je u pitanju zadnja modelska godina, Chevrolet je otkrio kako se ukida izvedba s 2.0 motorom te kao opcije ostaju 3.6 V6, 6.2 V8 i 6.2 V8 LT4. Prevedeno, to znači kako će Camaro biti skuplji, pa će verzija s V6 motorom i preko 335 KS kretati od 32.495 USD.

Proizvodnja Camara bit će obustavljena u januaru 2024. godine. O mogućem nasljedniku se zasad ne zna puno osim onoga što je poručio Scott Bell, potpredsjednik Chevroleta: “Iako danas ne najavljujemo neposrednog nasljednika, budite uvjereni, ovo nije kraj Camarove priče.”