Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

apple

Ne stavljajte mobilni telefon u riži ako ga pokvasite

mobitel u riži

Trik s rižom djeluje samo do određene mjere. Nedavna testiranja su pokazala da iako riža upija vodu, čini to jako sporo

Desetljećima stara metoda spašavanja mokrog telefona u riži nije dobra ideja, kažu iz Applea. Kompanija je nedavno objavila čitav dokument o opasnosti držanja telefona u riži. U dokumentu za podršku tehnološki div rekao je da će držanje vašeg mokrog iPhonea u zdjeli riže “omogućiti malim česticama riže da oštete vaš iPhone”.

Apple nije detaljnije objasnio ove tvrdnje, ali smatra se da je ovo upozorenje namijenjeno da zaštiti kompaniju od bilo kakvih potencijalnih tužbi koje proizlaze iz situacije “stavio sam svoj iPhone u rižu i pokvario se”.

Ostali trikovi za sušenje iPhonea, poput pamučnog štapića ili sušenja fenom, također se ne preporučuju, kaže ekipa iz Applea.

Bolji trik za spašavanje mokrog telefona

Umjesto riže Apple ima druge preporuke.

  • Nježno tapkajte svoj iPhone rukom s konektorom okrenutim prema dolje kako biste uklonili višak tekućine. Ostavite svoj iPhone na suhom mjestu s protokom zraka.
  • Nakon najmanje 30 minuta, pokušajte napuniti pomoću lightning ili USB-C kabela.
  • Ako se opet pojavi upozorenje, još uvijek ima tekućine u telefonu. Ostavite svoj iPhone na suhom mjestu s protokom zraka do jednog dana. Tokom tog razdoblja možete ga ponovno pokušati napuniti. Može potrajati do 24 sata da se u potpunosti osuši.
  • Ako se vaš telefon osušio, ali se još uvijek ne puni, isključite kabl iz adaptera i isključite adapter iz zida (ako je moguće) – i zatim ih ponovo spojite.

Trik s rižom djeluje samo do određene mjere. Nedavna testiranja su pokazala da iako riža upija vodu, čini to tako sporo da su njene potencijalne koristi u najboljem slučaju – zanemarive.