Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

budućnost tehnologije

Otkrivamo skrivene Galaxy AI dragulje: Duboka integracija u SmartThings ekosistem

Foto: Samsung

Galaxy S24 označava prekretnicu u historiji pretrage kao prvi telefon koji se pojavio sa intuitivnim pokretima vođenim Circle to Search sa Googleom

Korak u budućnost tehnologije Samsung je napravio novom Galaxy S24 serijom telefona. Svojom premijerom 17. januara u San Joseu, Galaxy S24, Galaxy S24+ i Galaxy S24 Ultra uvode pravu revoluciju kako u komunikaciji, tako i u kreativnom izražavanju.

Ovi uređaji ne samo što donose savršene performanse i elegantan dizajn, već predstavljaju i brojne inovacije, a najvažnija među njima je integracija Galaxy AI . Kroz ova nova mobilna iskustva, serija nas vodi u novu eru koja će trajno promijeniti način na koji korisnici koriste mobilne telefone.

Vještačka inteligencija (AI) unapređuje gotovo svaki aspekt iskustva sa Galaxy S24 serijom, omogućavajući komunikaciju bez prepreka putem inteligentnog prevoda teksta i poziva, uz maksimalno osnaživanje kreativne slobode putem Galaxy ProVisual Enginea, postavljajući tako novi standard za pretragu koji će transformisati način na koji korisnici Galaxy uređaja istražuju svijet oko sebe.

Za poruke i druge aplikacije, Chat Assist može pomoći u usavršavanju tonova razgovora kako bi komunikacija zvučala onako kako je zamišljena: kao ljubazna poruka kolegi ili privlačna fraza za objavljivanje na društvenim mrežama.

Pretraga kao nikad prije

Galaxy S24 označava prekretnicu u historiji pretrage kao prvi telefon koji se pojavio sa intuitivnim pokretima vođenim Circle to Search sa Googleom. Galaxy je udružio snage sa svjetskim liderom u oblasti pretrage, Googleom, kako bi korisnicima Galaxy uređaja pružio nevjerovatan novi alat za pretragu, otvarajući tako nove načine istraživanja putem jednostavnog pokreta.

Dugim pritiskom na početno dugme možete označiti, precrtati ili dodirnuti bilo šta na ekranu Galaxy S24 uređaja kako biste dobili korisne i visokokvalitetne rezultate pretrage, bez napuštanja trenutne aplikacije. Također, u zavisnosti od konteksta, za određene pretrage ćete dobiti generativne preglede zasnovane na vještačkoj inteligenciji, pružajući vam korisne informacije i sadržaj iz cjelokupne mreže, uz mogućnost postavljanja složenijih i detaljnijih pitanja.

Savršena organizacija

Organizacija dobija značajan podsticaj uz pomoć Note Assist u Samsung Notes, koji uključuje rezimee generisane vještačkom inteligencijom, unaprijed napravljene šablone koji pojednostavljuju bilješke sa formatima i omote za lako uočavanje bilješki uz kratak pregled.

Za glasovne zapise, čak i kada postoji više zvučnika, Transcript Assist koristi AI i Speech-to-Text tehnologiju za transkripciju, sažimanje i čak prevod zapisa.

Integracija SmartThings

Uz duboku integraciju u SmartThings ekosistem, Galaxy S24 serija pruža korisnicima još veću kontrolu i udobnost u njihovim domovima. Zahvaljujući ovoj integraciji, korisnici mogu jednostavno upravljati svojim pametnim uređajima, postavljati raspored osvetljenja, podešavati temperaturu i čak pratiti sigurnosne kamere.

Ova povezanost stvara potpuno integrirano iskustvo u kojem korisnici mogu efikasno upravljati svim svojim Samsung uređajima pomoću jedne intuitivne platforme. SmartThings postaje centralno mjesto za kontrolu pametnih uređaja, omogućavajući korisnicima da maksimalno iskoriste svoje Galaxy S24 telefone kao komandni centar za svoj dom.

Više informacija na ovim linkovima:

Smartphones Galaxy S24

Smartphones Glaxy S24 Ultra