Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Naša perspektiva"

Relevantne informacije iz bh. dijaspore odsada i na WhatsApp-u

WhatsApp
Foto: Pixabay

Pokrenut u oktobru 2022. godine, USAID-ov petogodišnji projekt Diaspora Invest, vrijedan 15,7 miliona dolara podstiče saradnju između lokalnih zajednica i dijaspore BiH

Udruženje “Naša perspektiva” saopćilo je danas kako je pokrenuta zajednica bh. dijaspore na WhatsApp-u. Zajednici bh. dijaspore na WhatsApp-u je moguće pristupiti klikom na ovaj LINK.

Zajednica ima namjeru da pruža relevantne informacije o investicijskim i B2B prilikama u BiH, kao i o mogućnostima stažiranja, prenosa znanja, dobijanja finansijske i tehničke podrške, te ostalim mogućnostima angažmana dijaspore u BiH, uključujući i informisanje o važnim statusnim pitanjima.

-S obzirom na sve ubrzaniji tempo života, posebno u zemljama zapadnog svijeta gdje najveći broj osoba bh. porijekla boravi, suočavamo se sa izazovom kako i dalje efikasno informisati našu dijasporu te ih na taj način dugoročno vezati, odnosno involvirati u razvoj zemlje porijekla. S obzirom na to da se mnogi od nas danas informišu putem telefona, društvenih mreža i sličnih aplikacija, došli smo na ideju da se prilagodimo dijaspori te da ih povremeno informišemo putem jedne ovakve grupe – pojašnjava Armin Alijagić iz Biznis centra bh. dijaspore.

Istovremeno, precizira kako obavijesti koje će se slati, prije svega, moraju da ispunjavaju sljedeće kriterije – moraju biti relevantne, korisne te koncizne za naše ljude koji svoje prebivalište imaju van granica BiH, “dok je u konačnici cilj isti: informisana i angažovana bh. dijaspora”.

Pokrenut u oktobru 2022. godine, USAID-ov petogodišnji projekt Diaspora Invest, vrijedan 15,7 miliona dolara podstiče saradnju između lokalnih zajednica i dijaspore BiH i katalizira ulaganja iz dijaspore i prenos znanja kao podršku ekonomskom i društvenom razvoju BiH, navodi se u saopćenju.