Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osvježen izgled

Škoda objavila još jedan video nove Octavije

skoda octavia
Foto: Škoda

Škoda je usred velikog remonta svoje palete automobila, u sklopu kojeg će predstaviti čak četiri nova električna vozila i asortiman obnovljenih modela, a sve do kraja 2026.

Nakon što je prije mjesec dana objavila teaser koji nije otkrio gotovo ništa, Škoda je konačno objavila prve snimke dorađene Octavije. Kompanija u ovom trenutku ne govori mnogo, tek da će automobil imati “moderniziran” i “osvježen izgled”, što se može vidjeti i na snimkama.

Bila je Škoda škrta na riječima i kada je riječ o motorima koji će pogoniti nadolazeći model, ali je ranije nagovijestila optimiziranu ponudu.

Iako ništa nije službeno, izbor pogonskih sklopova mogao bi biti sličan onima koji se nalaze u ažuriranom Kamiqu.

Motori kao u Kamiqu

Ako je to slučaj, osnovna će ponuda biti 1.0-litreni trocilindraš s turbopunjačem i 115 KS, a vjerovatno će mu se pridružiti poznati 1.5-litreni četverocilindraš sa 150 KS. Također možemo očekivati ​​asortiman 2.0-litrenih četverocilindričnih motora.

Škoda je usred velikog remonta svoje palete automobila, u sklopu kojeg će predstaviti čak četiri nova električna vozila i asortiman obnovljenih modela, a sve do kraja 2026. godine.

Kompanija je ranije ovog mjeseca predstavila ažurirane modele Scala i Kamiq, a sada imamo priliku pogledati i novu verziju Octavije.