Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banka joj greškom dala milione, ona ih spiskala na markiranu odjeću

christine-jiaxin-lee333

Malezijska studentica optužena je da je potrošila čak 4,6 miliona dolara na luksuzne stvari nakon što joj je jedna od četiri najveće australske banke, Westpac, greškom dala neograničeno prekoračenje po računu. Studentica je na sudu izjavila da se ne osjeća krivom.

Christine Jiaxin Lee u utorak je stigla na sud u Sydneyju u pratnji advokata Huga Astona koji je za Daily Mail rekao:

– Žestoko ćemo se braniti od svih optužbi.

Naime, 21-godišnja žena optužena je da je nepošteno stekla finansijsku korist prevarom i svjesno postupajući mimo zakona.

– Uvjereni smo da će klijentica biti oslobođena. Stigla je i njena porodica koja je podržava tako da svi zajedno radimo kao tim, rekao je Aston. Lee se planira vratiti u Maleziju kad se slučaj zaključi.

Matt Tregoning, predstavnik banke u ovom slučaju, rekao je da se nada ‘pravdi’.

Lee je uhapšena u maju ove godine na aerodromu u Sydneyju kad se pokušala ukrcati na let za Maleziju. Studentici hemije banka je greškom 2012. odobrila neograničeno prekoračenje što je ona otkrila tek u julu 2014. Nakon toga je navodno potrošila 4,6 miliona dolara u 11 mjeseci. U samo jednom danu navodno je spiskala 220.000 dolara na stvari iz Christiana Diora, a većinu je potrošila na dizajnerske torbice i krpice.

Jedan od rukovoditelja banke shvatio je grešku u aprilu prošle godine, nazvao je Lee i zatražio povrat novca. Studentica je od početka tvrdila da je mislila da su joj roditelji prebacili novce.