Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hor “Gazel” večeras promovira drugi album

IMG_1612

Hor “Gazel”, koji izvodi duhovnu muziku, danas će promovisati novi album pod nazivom “Sve što pogledam, na Tebe podsjeća”. Hor broji 25 članica, a prvi javni nastup imao je u martu 2006., tako da ističu da obilježavaju deceniju postojanja.

Prvi album “Sad te zovem Ja Rahman”, na kojem se nalazilo osam numera, hor je izdao 2008. godine pod markicom “Hayat Productiona”.

Nakon prvog albuma, hor je postao prepoznatljiv kako u BiH, tako i izvan njenih granica. Zabliježili su brojne nastupe u Hrvatskoj, Srbiji, Njemačkoj, Austriji i Turskoj, a jedan od značajnijih je predstavljanje BiH na koncertu islamske duhovne muzike za Evropu, koji se 2009. godine održao u Austriji.

Kako je kazala Izeta Avdić, osnivač i lider ovog hora, za deset novih kompozicija ona potpisuje muziku i tekstove, kao i na prvom albumu, dok su aranžmane radili Eldin Huseinbegović, Almit Buza te članica hora Selma Nukić.

“Promocija drugog albuma “Sve što pogledam, na Tebe podsjeća” održat će se večeras, 7. februara u 19:30, u Domu mladih Skenderija. Na ovaj način obilježavamo deset godina svog postojanja, a ulaz je slobodan, što je, ujedno i naš poklon svim ljubiteljima duhovn muzike. Hor će sve numere izvesti uživo i nadamo se da će publika uživati u prvom slušanju”, rekla je Izeta Avdić.

Gosti promocije bit će hor “Sejfullah” i Kemal Hasić, a promotori su Sulejman Bugari i pjesnik Mustafa Širbić.