Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hor Mošus obradovao slušaoce novom numerom (VIDEO)

Sa snimanja novog spota hora Mošus

Nakon dvije godine pauze, na oduševljenje svih koji vjerno prate rad hora Mošus, objavljena je još jedna kasida pod nazivom “Tebe slijedim.”

Spot je režirao Sulejman Muratović koji naglašava da je i ove godine ponovo spremio originalnu priču zahvaljujući horu Mošus iz Brčkog i ističe: “Ovo nije prvi put da sarađujemo zajedno ali je meni kao režiseru i producentu uistinu ovo bila najdraža saradnja do sada. Maksimalno sam se potrudio da opravdam povjerenje članova hora a siguran sam i javnosti koja će zasigurno uživati kako u kasidi tako i u kadrovima koje smo i ovaj put pažljivo birali za vas.“

Za odabir lokacija, ovaj put, odgovorni su njihovi pratioci na Facebooku, koji su u postavljenoj anketi dali najviše glasova gradu Jajcu, pa Sarajevu.

Muziku za ovu numeru potpisuje Armin Muzaferija.

“Saradnja sa Arminom nije došla iznenada. Nekoliko godina smo se pojavljivali zajedno na koncertima, a iz toga se izrodilo i prijateljstvo, što je rezultiralo saradnjom i na albumu “Zvijezdo sjajna”. Armin Muzaferija je u ovoj numeri u ulozi autora muzike i producenta, a ovim putem mu se još jednom zahvaljujemo na velikoj susretljivosti u procesu izrade ovog projekta“, navode u horu Mošus.

U ovom spotu pojavljuje se i poznati YouTuber Ajdin Hasanić, u ulozi glavnog glumca, koji kroz spot odrasta uz trud da u što više životnih segmenata primijeni praksu poslanika Muhammeda.

Tekst je napisao Ensar Gobeljić, dok je aranžman radio Sayid Rezić a kasida je snimnjena u Long Play studiju u Sarajevu.

Članovi Hora naglašavaju da je ovo do sada njihov najozbiljniji projekat, i da nisu ni sumnjali da će sa ovakvom ekipom na projektu, koja dolazi iz čak devet gradova, napraviti nešto vrijedno svake minute vaše pažnje.