Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

više od 80 filmova

Omladinski Film Festival predstavio vizual za 16. izdanje i najavio Festival

OFF16

Ovogodišnje kreativno rješenje, u svojim raznim izvedbama, će biti vidljivo širom Grada Sarajeva već početkom jula.

Telemach Omladinski Film Festival Sarajevo predstavio je vizualni identitet za 16. izdanje koje će biti održano od 19. do 26. jula ove godine i ujedno najavio Festival u trajanju od osam dana, što je prva promjena trajanja festivala od 2019. godine. “Vuk mijenja dlaku, ali ćud nikad”, poruka je ovogodišnjeg key vizuala.

Kreativno rješenje Festivala je radila agencija Ideologija. Kreativni producent Festivala Mirza Čustović je istaknuo kako “ovogodišnji plakat Festivala simbolizira sve nedaće i zla koja su nas zadesila u posljednjoj godini iza nas, aludirajući da ljudi i pojave koji su bili zli će uvijek ostati zli i prilagođavati se sredini, željni za opstankom”, saopćeno je iz Press tima Festivala.

Navodi se da se plakat i poruka snažno zalažu da moramo biti svjesni opasnosti i znati reagovati i suprotstaviti se i da dobro uvijek mora dominirati nad zlim idejama.

– Ideja plakata nam govori da će zlo uvijek biti zlo, samo u drugim oblicima, a da smo mi ti koji to moramo prepoznati i ne dozvoliti da dominira. Festival se snažno zalaže za mir, zaustavljanje stradanja nedužnih, promociju ljudskih prava i ideja koje individualce prepoznaju kao važne segmente svakodnevnog života sa svim njihovim pravima i potrebama – navodi se u saopćenju.

Ovogodišnje kreativno rješenje, u svojim raznim izvedbama, će biti vidljivo širom Grada Sarajeva već početkom jula.

Telemach Omladinski Film Festival Sarajevo će i ove godine, kao drugi najveći filmski festival u državi, predstaviti više od 80 kratkih i dugometražnih filmova na pet lokacija širom Grada Sarajeva, dva koncerta te 10 zabava.

Kao i prethodnih godina najveću pažnju publike privlačit će programi u otvorenim kinima, a Telemach OFF od ove godine predstavlja svoje novo otvoreno kino u srcu Sarajeva, navode iz Press tima Festivala.