Magazin

Legendarni britanski bend poslao snažnu poruku Hrvatima i Srbima

26/08/2016

„Massive Attack” održao je koncert u pulskoj Areni, a tom prilikom poslali su snažnu poruku svim Srbima i Hrvatima.

Na otvaranju „Dimensions” festivala majstori iz Bristola ponovo su pokazali svoju harizmu i emnergiju svoje muzike, ali osim po prepoznatljivim tonovima u prepunoj Areni, njihov nastup ostaće upamćen i po jasnoj i glasnoj poruci – „Srbija i Hrvatska su sijamski blizanci koji se ne podnose”.

Kako navode mediji, na koncertu je bilo između 60 i 70 odsto Britanaca.

Massive Attack_1000x0

Njima vjerovatno nije bilo ni bitno šta piše na zidinama arene, ali svi ostali su imali priliku da za trenutak porazmisle o tih nekoliko riječi.

U posljednje vrijeme svjedoci smo zapaljivih izjava nekih zvaničnika sa obje strane. Umjesto da zajedno gradimo put ka budućnosti (ili barem da ne rušimo postojeći krhki), nas i dalje zapljuskuju talasi ”mrtvog mora” devedesetih.

Uz poruku „U ovome smo zajedno” podsjetili su nas u kakvom svijetu živimo i da smo u ovome, kao što je i napisano, svi zajedno.

Državni vrh i Srbije i Hrvatske mogao bi da se ugleda na sportiste poput Ivane Španović i Sandre Perković čije snažno prijateljstvo nije oivičeno nacionalnošću. Jer biti čovjek ne zavisi od mesta rođenja.

„Što više samuješ i šutiš o sebi, sve ti je plići i luđi razgovor tvog susjeda”, napisao je jednom Ivo Andrić. Napisao i pogodio u srž.

Komentari