Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ovo je kuća u kojoj će Obama živjeti nakon mandata

349B7EA700000578-3607923-image-a-23_1464191157339

Predsjednik Amerike Barack Obama je odlučio da osigura sebi i svojoj porodici sav komfor i nakon što mu istekne mandat u Bijeloj kući.

Barack i Michel Obama su tako iznajmili kuću za četiri miliona dolara, gdje će se povući nakon završetka njegove predsjedničke karijere.

Kuća je napravljena 1928. godine i ima devet spavaćih soba i osam kupatila, a pripada Joeu Lockhart, novinaru koji je nekada radio kao PR bivšem predsjedniku Amerike Billu Clintonu.

Uprkos tome što Obama više neće biti predsjednik Amerike, on će i dalje uživati u privilegijama koje ta pozicija nosi, pa će tako članovi Tajne službe i dalje čuvati njega i njegovu porodicu.

Kuća se nalazi u Vašingtonu, samo nekoliko kilometara od centra, u naselju koje se smatra najluksuznijim dijelom grada. Franklin Roosevelt je takođe živio neko vrijeme u ovoj kući, dok je još bio generalni sekretar Mornarice.

Prve komšije Obami su upravo Clintonovi, koji žive samo nekoliko kuća ispod. Naravno, ukoliko Hilarry pobijedi na izborima, ona će se preseliti u Bijelu kuću umjesto Obame.