Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Pitanje je dana kada će Pablo Escobar uzeti još jedan život”

escobar

Ni 23 godine nakon smrti ozloglašenog narko bossa Pabla Escobara, susjedi njegovog golemog kolumbijskog imanja nemaju mira. Štaviše, tvrde da im Escobar i dan danas ugrožava život i samo je pitanje vremena kad će neko stradati.

Problem su, naime, Escobarove životinje koje je još osamdesetih godina kralj kokaina prokrijumčario u svoj privatni zoološki vrt, a nakon njegove smrti neke od njih su se razmnožile i sada slobodno lutaju okolicom mjesta Dorada.

“Djeca su se igrala na ulici kao i svakog popodneva, kada je iz rijeke odjednom izronio nilski konj. Bio je golem i mogao je ubiti i odraslog čovjeka, a kamo li djecu”, tvrdi mještanka Rosalba Casallas, koja sada strahuje djecu pustiti iz kuće.

“Nilski konji su se udomaćili i vrlo su agresivni. Samo je pitanje vremena kada će Pablo Escobar uzeti još jedan život”, zaključila je prestrašena žena.

Escobarovo imanje koje je, prema nekim procjenama, čak devet puta veće od njujorškog Central Parka, u osamdesetima je vrvjelo životinjama koje je Escobar prokrijumčario sebi za razonodu.

U početku je imao samo četiri nilska konja, no s godinama su se razmnožili – procjenjuje se da ih je sada 30 do 35 koji su pobjegli sa imanja, uz još 40 o kojima skrbe djelatnici parka.