Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počelo snimanje filma “Terorista” (FOTO)

Počelo snimanje filma ‘Terorista’
Foto. I. Kralj

Počelo je snimanje kratkog igranog filma “Terorista” rediteljice Amre Mehić, a osim u Sarajevu neki od kadrova bit će snimljeni i u Budimpešti. Očekuje se da snimanje bude završeno početkom marta.

Na prvoj klapi tog filma rediteljica je novinarima danas kazala da je scenarij napisao Srđan Vuletić, a tema filma je stigmatizacija izbjeglica u današnjoj Evropi. Ističe da je tema aktualna, vjeruje da će film biti dobro prihvaćen kao i da će publika uživati “u prezentaciji te teme na ovakav način”. Glavna uloga povjerena je albanskom glumcu Iliru Tafi i bh. glumici Vanesi Glođo.

– Sigurna sam da sam napravila pravu podjelu, da je izbor glumaca odličan. Nastojimo završiti snimanje filma do festivala koji slijede, a mislim da će biti završen do početka marta – kazala je.

Rediteljica otkriva da je glavni lik izbjeglica koji je došao u Evropu i tamo našao utočište. Ekonomska kriza je u njegovoj porodica. On pokušava naći posao da bi prehranio porodicu i počinje se baviti terorizmom.

Ilir Tafi koji u tom filmu tumači glavnu ulogu vjeruje u taj projekt i njegov uspjeh, njegova uloga je bez teksta, ali s puno emocija.

– Malo je problem igrati takvu ulogu, ali pronašao sam način da to uradim na pravi način. Vjerujem da će to biti dobro odigrana uloga – kazao je.

Rediteljica Mehić naglasila je kvalitetnu suradnju što su je ostvarili s producentskom kućom u Budimpešti te precizira da se scenama u tom gradu film i završava.