Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Povrijeđeni slon sam potražio ljude i zatražio pomoć

slon

Slonovi se smatraju jednima od najinteligentnijih životinja na svijetu, a priča koja nam dolazi iz Zimbabvea to nam i potvrđuje.

Kako javlja thedodo.com osoblje jednog turističkog kompleksa iznenadilo se kad im je iz obližnjeg grmlja došepao divlji slon.

“Na tom području ima slonova, ali uglavnom majki i mladunčadi.Situacije da mužjak dođe do kuće jednostavno se ne događaju”, objašnjava Nick Milne, upravitelj kompleksa koji je odmah primijetio da s iznenađujućim gostom nešto nije u redu.

Budući da je bio vikend veterinara nije bilo te se za pomoć obratio drugom, koji je pristao doći, ali problem je bio u tome što se nalazio 320 kilometara od mjesta događaja. Pet sati trebalo mu je da dođe, a slon je cijelo vrijeme kružio oko imanja, kao da je znao da će pomoć stići.

Nakon što je ista konačno stigla veterinar je na njegovom ramenu i uhu otkrio ranu od metka kojim su ga pogodili krivolovci. Uprkos tome što je bila stara oko mjesec dana rana nije bila inficirana.

Oko sat vremena trajalo je saniranje iste, a budući da je trebao “doći” na kontrolu slonu je stavljena je ogrlica za praćenje, nakon čega je pušten u prirodu.