Magazin

Predstava “Kletva” pobjednica 15. Festivala srednjoškolskog teatra BiH

25/04/2016

Predstava “Kletva”, DIS teatra Banja Luka i Gradskog kazališta mladih Vitez, proglašena je najboljom predstavom 15. Festivala srednjoškolskog teatra BiH te joj je dodijeljena nagrada “Zlata Imamović”.

Nakon 13 odgledanih predstava u Travniku, žiri, koji su činili profesorica dramaturgije i književnica Ljubica Ostojić, glumica Sonja Goronja i producent Oliver Jović, donio je odluku da nagrada za ansambl igru bude dodijeljena za predstavu “Novela od stanca”, u izvedbi učenika KŠC Sv. Franjo, Opća gimnazija Tuzla.

Nagrada za hrabar pristup aktualnoj problematici mladih dodijeljena je učenicima Prve gimnazije u Zenici za predstavu “Kontrolni”, dok su nagrade za glumačku igru i kreaciju uručene Luki Spasojeviću, Berni Mišković, Milici Milošević i Stefani Petković.

Nagrada za promoviranje teatarske umjetnosti u zajednici dodijeljena je novinarskoj sekciji Gimnazije “Musa Ćazim Ćatić” iz Tešnja, a nagrada za istraživački pristup modernim teatarskim formama predstavi “Propala predstava”, Mostarskog teatra mladih 1974.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.