Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Priča s tužnim završetkom: Beba majke heroja umrla nakon osam dana

beba Heidi Loughlin

Beba čija je majka odbila da primi kemoterapiju dok je bila trudna kako ne bi naudila svom djetetu koje je nosila, umrla je samo osam dana nakon rođenja.

Heidi Loughlin (32) iz Portisheada u blizini engleskog grada Bristola bila je u trećem mjesecu trudnoće kada je joj je dijagnosticiran rijedak i agresvni upalni rak dojke.

Heidi Loughlin1

Ally Louise Smith došla je na svije 28 sedmica nakon začeća

Ljekari su joj savjetovali da odamah uradi pobačaj, jer njeno je oboljenje zahtjevalo jaku kemoterapiju što prije, ali ona bi ugrozila život djeteta.

Međutim, Heidi je odlučila staviti svoj život na kocku i odbiti kemoterapiju, a sve kako ne bi naškodila svom djetetu.

Odbijala je kemoterapiju sve do početka decembra kada su joj ljekari rekli da mora početi primati terapiju. Obavili su carski rez 11. decembra i nakon 28 sedmica rođena je Ally Louise Smith, koja bila teška tek nešto više od 1 kilograma.

Nažalost, u subotu je njeno srce prestalo da kuca kada je imala samo osam dana.

Teorija koja objašnjava zašto ljudi žele djecu

Gospođa Loughlin je tužnu vijest objavila na svom blogu, gdje je napisala:

“Jučer poslijepodne naša srca pukla su na dva dijela, morali smo ti reći zbogom. Naša ljubav prema tebi je kao lijepa izmaglica, iako si živjela samo osam kratkih dana. Ljubili smo te, zagrlili, škakiljali tvoja mala stopala, znam jednog dana ćemo se opet sresti… Tvoja dva brata će te se uvijek sjećati, a mi ćemo uvijek imati troje djece iako nisi sa nama. Zbog tebe ću se potruditi da ozdravim…”

Ally Louise Smith braca

Tait i Noah, braća male Ally Louise Smith