Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Američki režiser za film s Putinom razgovarao 19 sati

maxresdefault

Čuveni američki režiser Oliver Stone kaže da je ruskog predsjednika Vladimira Putina “izazvao najbolje što je mogao” tokom njihovog razgovora koji je trajao čitavih 19 sati, piše RT.

– Ovdje sam da bih naveo Putina da priča. Pustiću ga da priča i ohrabriti ga tako što ću slušati, tako rade novinari. Ja sam također i dramaturg. Ohrabrujem svoje glumce da budu što bolji. Da kažu više. Da mi pruže performans – rekao je Stone , a prenosi B92.

On je s Putinom razgovarao za svoj dokumentarac “Putinovi intervjui” (“The Putin Interviews”).

Stone je dvije godine radio na tom filmu, koji će biti emitovan na američkoj TV mreži “Showtime”, podružnici CBS-a.

Komentarišući svjedočenje bivšeg direktora FBI Jamesa Comeya pred američkim senatskim Odborom za obavještajne poslove o ruskom miješanju u predsjedničke izbore u SAD, režiser je rekao: “Ima mnogo dima, ali ne vidim mnogo vatre. Za sve se krivi Rusija, a to je ono što radimo od 1917.”

Stone navodi da je na gledaocu da odluči kojoj priči će vjerovati.

– Kao što Putin navodi u poglavlju 4, riječ je o unutrašnjem političkom pitanju Amerike, s kojim on nema ništa. Štaviše, ruski predsjednik smatra da je tako nešto nemoguće – kaže Stoun.

Režiser je također priznao da je Putinova radna etika ostavila utisak na njega.

– Divim se njegovoj disciplini. Sposobnosti da se već 16 godina bavi najrazličitijim mogućim pitanjima. Njegova izdržljivost, način na koji radi. Koliko mi je poznato, nijedan američki predsjednik nije toliko radio. Kada je riječ o posvećenosti poslu, podsjeća me na bivšeg američkog predsjednika Jimmyja Cartera – zaključio je Stone.