SHOWbuzz

izlaze 2024.

Angela Merkel objavljuje političke memoare

08/09/2022
Foto: Pixsell

Njen izdavač objavio je u četvrtak da će bivša kancelarka, koja je koautorka knjige sa svojom dugogodišnjom savjetnicom Beate Baumann, pružiti ekskluzivan, lični uvid u svoj politički život i rad

Angela Merkel, koja je obavljala dužnost njemačke kancelarke 16 godina, objavit će svoje političke memoare 2024. godine.

Njen izdavač objavio je u četvrtak da će bivša kancelarka, koja je koautorka knjige sa svojom dugogodišnjom savjetnicom Beate Baumann, pružiti ekskluzivan, lični uvid u svoj politički život i rad.

– Sa zadovoljstvom objavljujem svoja razmišljanja o ključnim odlukama i situacijama mog političkog rada u ovoj knjizi, i učinim ih razumljivim za široku publiku, također uz rakurs moje lične biografije – navodi bivša kancelarka u uvodu koji je objavio njen izdavač Kiepenheuer & Witsch.

Merkel (68), sigurno je upravljala Njemačkom kroz niz kriza, među kojima su globalna finansijska kriza, migrantska kriza i pandemija koronavirusa.

Osvrćući se na svoju kancelarsku poziciju kratko nakon što je napustila dužnost, ona je izjavila da, iako ju je 16 godina na poziciji kancelarke ispunilo, one su također bile izazovne zbog konstantne potrebe da se posvećuje pažnja problemima, da se spriječe ili se reagira na krize.

Merkel, bivša naučnica koja je odrastala u nekadašnjoj komunističkoj Istočnoj Njemačkoj, postala je prva njemačka kancelarka 22. novembra 2005.

Imenovana kao “najmoćnija žena svijeta” od Forbes magazina deset godina uzastopno, Merkel je također bila označavana kao moćni branitelj liberalnih vrijednosti na Zapadu. Milioni žena divili su joj se zbog razbijanja muške dominacije u politici, i ona je također hvaljena kao impresivni uzor za mlade žene, prenosi AP.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.