BH Content Lab platforme

BH Telecom i Fist produkcija najavili hit seriju “Na rubu pameti”

bh-telecom (4)

Reditelj Elmir Jukić je okupio ekipu izvanrednih glumaca, koji će nas, sigurni smo, držati uz male ekrane. Završetak snimanja serije očekuje se sredinom 2022. godine i ona će biti ekskluzivno prikazana na servisu MY TV na Moja TV

U Sarajevu je danas snimana serija “Na rubu pameti” poznatog bh. reditelja Elmira Jukića i scenariste Adnana Kapetanovića, a u okviru BH Content Lab platforme, piše Klix.

“Na rubu pameti” je novi sitcom, a prva sezona se sastoji od 24 epizode.

Na sebi svojstven i humorističan način reditelj nas upoznaje sa tri sasvim uobičajene porodice, čiji životi se isprepliću nakon nenadanog događaja, koji će promijeniti njihov dotadašnji mirni porodični život.

Reditelj Elmir Jukić je okupio ekipu izvanrednih glumaca, koji će nas, sigurni smo, držati uz male ekrane. Završetak snimanja serije očekuje se sredinom 2022. godine i ona će biti ekskluzivno prikazana na servisu MY TV na Moja TV.

Humoristička serija “Na rubu pameti” je jedan od scenarija koji su odabrani putem javnog poziva za prijavu scenarija igranih serija i čije se snimanje realizuje putem platforme BH Content Lab kompanije BH Telecom.

Na press konferenciji koja je upriličena ovim povodom u Fist studiju, obratili su se generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman i Muamer Hadžović, izvršni direktor za razvoj poslovanja BH Telecoma te reditelj Elmir Jukić, scenarista Adnan Kapetanović i glumci Admir Glamočak, Aleksandar Seksan i Dragan Marinković.

Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma, je izjavio kako je posebno sretan zbog početka snimanja još jedne od odabranih serija u okviru platforme BH Content Lab.

“U 2022. godinu ulazimo s novim servisom MY TV, koji smo promovisali tokom novogodišnjih praznika, ali i s velikim očekivanjima posebno u dijelu razvoja i produkcije najkvalitetnijih sadržaja za naše krajnje korisnike, što se od nas kao vodećeg telekom operatera i očekuje”, započeo je Kahriman.

Dodao je da svakako treba naglasiti da je jedan od dugoročnih strateških ciljeva BH Telecoma, u domenu tržišnog širenja i diverzifikacije, upravo ulaganje i izgradnja najveće domaće platforme za produkciju audio-vizuelnih sadržaja – BH Content Lab.

“BH Telecom je osigurao još 18 miliona KM za koje je objavljen kontinuirani javni poziv za vrijeme prošlogodišnjeg SFF-a i sigurni smo da će saradnja BH Telecoma i domaćih filmskih radnika i producentskih kuća proizvesti visokokvalitetne i atraktivne sadržaje za naše korisnike te ovu priliku koristim da pozovem sve filmske radnike da se jave na otvoreni javni poziv”, poručio je Kahriman.

“Ovo je druga serija čiji sadržaj i glumce prezentiramo javnosti svjesni da značaj samog sadržaja u telekom industriji dobija primat i siguran sam da ćemo korisnicima Moje TV osigurati visokokvalitetan i ekskluzivan sadržaj. Odluka da sarađujemo s bh. filmskom industrijom je primarno komercijalna, ali ne zanemarujemo ni elemente društvene odgovornosti, jer investiramo u vlastite resurse, domaću filmsku industriju i proizvodimo sadržaj kojim će korisnici biti zadovoljni”, poručio je.

Muamer Hadžović, izvršni direktor za ravzoj poslovanja, je istakao da je BH Content Lab najveća domaća platforma za produkciju audio-vizuelnih sadržaja, kojoj je primarno cilj podrška bh. kinematografiji te kreiranje kvalitetnog sadržaja koji će povećati zadovoljstvo korisnika kroz atraktivnost ponude na Moja TV usluzi i ostalim platformama BH Telecoma.

“Direktnim utjecajem na produkciju visokokvalitetnih audio-vizuelnih sadržaja BH Telecom preuzima lidersku tržišnu poziciju u TV produkciji i pruža fantastičnu priliku za razvoj filmske i TV produkcije. Nadamo se da ćemo i kroz razvoj i podržavanje ovih i ovakvih projekata vratitit oskarovski sjaj u Bosnu i Hercegovinu”, rekao je Hadžović.

Novi projekt Elmira Jukića

Elmir Jukić, režiser serije “Na rubu pameti”, najavio je da će serija biti novi, veliki hit: “Osjećam isto uzbuđenje kao 2007. godine, kada sam krenuo u snimanje svoje prve serije. To je ona čudesna kombinacija uvjerenja da imamo odličan projekt, pozitivne treme i nestrpljenja da što prije konačno krenemo u snimanje. Nadam se da će i epilog biti isti kao tada i da će vrijeme koje je ispred nas pokazati da je ‘Na rubu pameti’ novi, veliki hit.”

“U 2022. godinu produkcija FIST ulazi sa dva nova projekta, u saradnji s našim partnerom BH Telecomom. Jedan je u fazi snimanja, a drugi u fazi pripreme. Veseli nas da se u Bosni i Hercegovini pojavio interes za produkciju domaćih serija i filmova te smo zahvalni BH Telecomu na čelu s gospodinom Kahrimanom što su nas između ostalih, prepoznali kao produkciju koja će biti dijelom ove već veoma uspješne priče”, izjavila je producentica Vanja Pušić tokom pres konferencije.

“Kao autor i scenarista serije ‘Na rubu pameti’ izuzetno sam ponosan što sam dio priče o razvoju igranih televizijskih serija koju je pokrenuo BH Telecom. Zadovoljstvo mi je sarađivati s našim vrhunskim glumcima, rediteljem Elmirom Jukićem i ostalim autorima na seriji, kao i FIST produkcijom, koja ima ogromno i uspješno iskustvo u produkciji igranog tv programa. Nadam se da ćemo svi zajedno doprinijeti zajedničkom cilju, a to je razvoj TV i filmske produkcije, što smatram velikom promocijom kulture BiH u regionu i šire”, rekao je Adnan Kapetanović, scenarista i autor serije.

Admir Glamočak prvi put u ulozi djeda

Admir Glamočak izjavio je kako je posebno sretan i jako ga raduje činjenica da je dio glumačke ekipe, jer, kako kaže, osjeća se kao glumac početnik, a otkrio nam je detalje o svojoj ulozi.

“U seriji igram Mahu Dilbera. Sretni nesretnik. Radost zbog predstojećih penzionerskih dana mijenja dolazak njegovih zaboravljenih kćerki… Zaista zanimljiva uloga, duhovita, u nevjerovatnim situacijama koje je osmislio Adnan Kapetanović, pod rediteljskom palicom Elmira Jukića, a uz sjajne partnere, i u iznimno profesionalnoj FIST produkciji, su razlog za veliku radost na početku 2022. godine”, kazao je.

Otkrio je kako će u seriji prvi put glumiti djeda, a unuka Mahe Dilbera tumačit će sin Aleksandra Seksana Isa Seksan, kojem će ovo biti prva serija na kojoj će raditi.

Seksan nije krio uzbuđenje zbog rada na seriji: “Ono što mogu generalno reći pred početak snimanja nove serije u produkciji kuće Fist je da sam zaista iznimno sretan da sam opet dio ekipe, koja iza sebe ima niz uspješno realizovanih projekata, i kako mi zaista imponuje što mi je opet ukazano povjerenje da budem dio tog tima. Mislim da, prema onome što smo dobili od mateirjala, pred sobom imamo vjerovatno još jedan dobar, zabavan i nadamo se, uspješan projekt.”

O svom liku nije htio govoriti detaljno, kazavši da će se tek upoznati te je nastavio: “Generalno mislim da imam dobru bazu za izgradnju duhovitog, zabavnog karaktera. Naravno, tu su i divne kolege, izvrsni glumci i profesionalci koji će svakako doprinijeti kvalitetu kako serije, tako i svih nas ponaosob, jer se mi neumitno oslanjamo jedni na druge.”

“Tu je naravno i sam reditelj Elmir Jukić, kao neko ko svojim iskustvom i poznavanjem svih nas kao kolega, u saradnji s produkcijom, na kraju ima da bude osnovni oslonac nama kao protagonistima u što boljoj realizaciji materijala kojim raspolažemo. U svakom slučaju, želim nam lijep i zabavan rad, koji će, nadam se, rezultirati projektom koji će biti uspješan i relaksirajući, nov u svim segmentima”, dodao je.

“Radost ponovne saradnje s FIST produkcijom je nemjerljiva. S profesionalcima je uvijek gušt sarađivati. Također, sitcom je sjajno ispisan galerijom intrigantnih likova, a uloga Pipe Mostarca, koja mi je dodijeljena, je ozbiljan izazov, jer biti rado viđen gost u tom gradu, imati sijaset prijatelja Mostaraca i igrati Mostarca lisku staru je, sem izazova, damar više… Jednom riječju, prelijep ulazak u Novu godinu”, rekao je Dragan Marinković Maca.

Osim serije “Na rubu pameti”, putem BH Content Lab platforme će biti realizovano i snimanje serije “Kotlina” u režiji Danisa Tanovića, serije “Znam kako dišeš” scenaristice i rediteljice Jasmile Žbanić, serije “Komar” reditelja Gorana Kapetanovića i kreatora i scenariste Timura Makarevića, serija “Princ iz Eleja” i “Tender” reditelja Srđana Vuletića te serije “Kad sam bio hodža”, za koju scenarij i režiju potpisuje Ademir Kenović.