Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tužila vizažisticu

Brooke Shields bijesna: Ne može zarađivati na mojim obrvama

brooke (1)

Brooke smatra da se Charlotte želi obogatiti na njenom imenu

Glumica Brooke Shields (53) poznata je po gustim obrvama, a sada tuži slavnu vizažisticu Charlotte Tilbury (46) upravo zbog njih. Glumica jasno daje do znanja da treba njeno dopuštenje prije nego neko pokuša zaraditi na njenim obrvama.

Naime, poznata vizažistica je jednu olovku za obrve nazvala po glumici bez da ju je pitala. Brooke smatra da se Charlotte želi obogatiti na njenom imenu.

Glumica tvrdi da sama istražuje i razmišlja već neko vrijeme stvoriti vlastitu kozmetiku s naglaskom na proizvode za obrve, te kako olovka imena “Brooke S.” na policama može samo zbuniti potencijalne kupce, piše Daily Mail.

Iako ne piše njeno puno ime i prezime, Shields tvrdi da su ljudi dovoljno pametni da znaju od koga je Tilbury dobila inspiraciju.

Brooke nije jedina zvijezda po kojoj je olovka dobila ime. Ostale nijanse uključuju ‘Ritu’ (Rita Ora), ‘Grace K (Grace Kelly) i ‘Naomi’ (Naomi Campbell). Zapravo, Charlottein cijeli brand igra na činjenicu da su njeni proizvodi inspirisani poznatim holivudskim ljepoticama.

Kada je išla u kupovinu šminke Brooke se šokirala vidjevši da se njeno ime koristi na proizvodu.

– Višegodišnja karijera Brooke Shields kao modela, glumice, autorice i poduzetnice učinila je nju i obrve itekako poznatima. Ovo je žestoko kršenje njenih prava – rekao je ADVOKAT i dodao da su glumičine obrve njen zaštitni znak otkako je to potvrdio i sam magazin “Time” 1981.