Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brooke Shields

Nakon užasa koji je preživjela holivudska glumica se dobro oporavlja: Ostala je još jedna štaka

brooke shields stake3 (1)

Počela sam vrištati. Iz mene su izlazili zvukovi koje nikada prije nisam čula. Bol je bila strašna

Glumica Brooke Shields dobro se oporavlja ​​nakon silnih zdravstvenih problema koji su je zadesili krajem januara, kada je prvo dva puta operisana zbog loma bedrene kosti, a ubrzo i treći put nakon teške infekcije.

55-godišnja glumica viđena je kako uz pomoć štake čeka taksi u New Yorku.

Napredak je očit, jer u nekoliko prethodnih dana, kada su je paparaci snimili u javnosti, sada koristi samo jednu štaku.

Od nesreće koja ju je zadesila u januaru Shields je bila na intenzivnoj fizikalnoj terapiji kako bi ponovo “naučila hodati”, piše Daily Mail.

Podsjećamo, u januaru je glumica slomila bedrenu kost u teretani, kad je pala s daske za ravnotežu.

“Počela sam vrištati. Iz mene su izlazili zvukovi koje nikada prije nisam čula. Bol je bila strašna”, rekla je za “People”, dodavši kako se bojala da ne ostane “paralizirana”.

Hitno je prebačena u bolnicu i odmah je operisana, te su joj prvi put postavili dvije metalne šipke u kuk. Ubrzo je morala i na drugu operaciju, nakon što joj je iskočio slomljeni dio desne bedrene kosti. Tada su hirurzi morali ugraditi još pet šipki i metalne pločice.

Nakon dvije i po sedmice u bolnici, uspjela se vratiti kući, ali tada je razvila ozbiljnu infekciju stafilokokom, te je morala hitno i na treću operaciju i transfuziju krvi.

Imala je sreće, jer nije razvila vrstu infekcije koja je otporna na antibiotike. Ljekari su rekli da je mogla postati septična i da bi to bila “utrka s vremenom”.

Da stvar bude gora, sve je morala sama prebroditi bez pomoći porodice, jer zbog mjera predostrožnosti zbog COVID-19 njen suprug Chris Henchy i kćeke Rowan (17) i Grier (14) nisu je mogle posjećivati.