Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
SHOWbuzz

Ceh Komšićeve pobjede prvi platio bubnjar Dine Merlina: Dobio je otkaz!

14/10/2018

Dino Merlin otkazao je saradnju bubnjaru Amaru Češljaru nakon što je ovaj napisao kako bi slao tenkove na Hrvate koji su u Mostaru protostvovali protiv izbora Željka Komšića u Predsjedništvo BiH.

Većina medija prenijela je tu priču, a Merlin je danas preko svog hrvatskog agenta Vedrana Strukara poslao saopćenje u kojem je izrazio razočaranje, ali i osudio postupke svog, sada već bivšeg saradnika.

“Razočaran sam, tužan i oštro osuđujem nedavne postupke muzičkog saradnika Amara Češljara koji je svojim neumjesnim komentarima nanio nemjerljivu štetu timu profesionalaca i umjetnika koji sa mnom već nekoliko desetljeća diljem svijeta kroz muziku propagiraju ljubav, mir i dobro.

Svi moji saradnici dobro znaju da moji životni svjetonazori ni na koji način ne isključuju bilo koji narod ili pojedinca i da u mom timu nema mjesta onima čiji stavovi izražavaju i pozivaju na nacionalne, rasne, religijske ili bilo koje druge vrste netrpeljivosti.

Zbog nepoštivanja osnovnih principa na kojima je zasnovano naše djelovanje, odlučio sam odmah otkazati daljnju saradnju Amaru Češljaru.

Ovim putem i primjerom pozivam sve nas na razumno djelovanje kako bi preuzeli odgovornost za svoje riječi i djela i bili korektni jedni drugima u izgradnji tolerantnije budućnosti”, poručio je Merlinov agent.

Podsjećamo, Češljar je u jednom od komenatara na proteste u Mostaru napisao sljedeće:

“Ma tenk poslat i opleti. Ovo je ba ludilo. Nema tu glave za razgovore”.

Najmlađa američka milijarderka iza sebe ima četiri braka (FOTO)

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.