Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Emina Jahić

Djevojka iz Tuzle sa 177.000 pratitelja na Instagramu nije sjajno prošla na izborima

emina

Ova djevojka bila je kandidatkinja Demokratske fronte za Gradsko vijeće Tuzla

Emina Jahić na Instagramu ima 177.000 pratitelja,ali kad je trebalo zaokružiti njeno ime na izborima u BiH, to je učinilo svega 88 ljudi.

Ova djevojka bila je kandidatkinja Demokratske fronte za Gradsko vijeće Tuzla.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Emina Jahić (@emiinajahic)

Njena kandidatura izazvala je veliku pažnju javnosti u regionu, a mediji su prenosili da na izbore ide djevojka iz Tuzle sa 170.000 pratitelja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Emina Jahić (@emiinajahic)

Iako su neki očekivali da s takvom bazom fanova bez sumnje ulazi u Gradsko vijeće, pokazalo se da bi samo 88 ljudi da ih ona zastupa. Očito da je među njemim pratiteljima veliki broj maloljetnih osoba, ali i onih koji nisu iz Tuzle.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Emina Jahić (@emiinajahic)

“Jedan od problema na koji se želim fokusirati, a s kojim se većina susreće, je stjecanje prvog radnog iskustva kao preduslov za daljnje zapošljavanje. U narednom periodu želim čuti vaše probleme i prijedloge kako bi se zajedničkim snagama izborili za svoja prava i poboljšali svoj položaj u društvu. Pored toga, radit ću i na poboljšanju uslova života svih nas u mjesnim zajednicama koje pripadaju gradu Tuzla te uz vašu pomoć napraviti od naše Tuzle bolje mjesto za život”, govorila je Emina prije izbora, no čini se da to nije našlo odjeka u javnosti.