"This Has Gotta Stop"

Eris Clapton objavio pjesmu protiv covid-mjera “Ovo mora stati”

New Project – 2021-08-29T131224.805

Nova Claptonova pjesma This Has Gotta Stop popraćena je animiranim spotom, koji je od petka pogledan više od 650.000 puta

Eris Clapton objavio je novu pjesmu, imena This Has Gotta Stop (Ovo mora stati), u kojoj se čini da gitaristička legenda izražava svoje frustracije odgovorom vlasti na pandemiju koronavirusa.

Slavni rocker proteklih se mjeseci javno usprotivio restriktivnim mjerama uvedenima zbog koronavirusa te vakcinaciji. U decembru prošle godine je s Vanom Morrisonom snimio pjesmu Stand and Deliver, jednu od mnogih pjesama koju je taj poznati sjevernoirski kantautor napisao protiv lockdowna.

Nova Claptonova pjesma This Has Gotta Stop popraćena je animiranim spotom, koji je od petka pogledan više od 650.000 puta, a koji prikazuje ljude hipnotizirane medijima i prosvjednike s natpisima poput Sloboda.

“Ovo mora stati. Ne mogu više podnijeti ove gluposti. Prevršilo je mjeru”, pjeva 76-godišnji muzičar u refrenu nove pjesme.

Clapton je ranije kritikovao vakcinaciju protiv covida-19, nakon svog iskustva cijepljenja AstraZenecom, za koje je rekao da je rezultiralo “katastrofalnim” posljedicama po njegovo zdravlje.