Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Filmu ‘Druga obitelj’ posebna nagrada žirija na filmskom Festivalu Novih

druga_obitelj

Dokumentarni film “Druga obitelj”, redatelja Zdenka Jurilja, dobio je posebnu nagradu žirija za društvenu angažiranost na petom filmskom festivalu Festival Novih u Slavonskom Brodu.

Stručni žiri ocijenio je kako tema filma i način na koji je ona prezentirana u filmu, zaslužuju posebno priznanje.

Film prati priču o aktivnostima i djelovanju Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać, kroz izjave i osjećaje koje su doživjeli ili doživljavaju korisnici te udruge.

Riječ je o narativnoj dokumentarnoj priči o svakodnevnici i važnosti Udruge fra Mladen Hrkać koja više od četiri godine pomaže svakom čovjeku i obitelji koji se zbog različitih zdravstvenih dijagnoza i nesretnih slučajeva nađu u bezizlaznoj situaciji daleko od svog doma.

Film “Druga obitelj” nastao je u produkciji kuće “Kadar” iz Širokog Brijega, direktor fotografije je Antoni Ćorić, montažer Tomislav Topić, a producent Tomislav Bubalo.

Nakon posebne nagrade u Slavonskom Brodu, film nastavlja svoj festivalski život na filmskim festivalima i Hrvatskoj, BiH i regiji, a uskoro ga čeka i TV premijera.

Na ovogodišnje izdanje “Festivala Novih”, koji je trajao od 8. do 10. septembra u Slavonskom Brodu, pristiglo je više od 270 filmova iz Evrope i svijeta.