SHOWbuzz

prestižni finansijski magazin

Forbes objavio: Kim Kardashian je i zvanično milijarderka

07/04/2021

Forbes navodi kako Kim ima udjele u brojnim privatnim kompanijama i, iako tačne sume nisu objavljene, izvor tvrdi da je "teška" više od milijardu dolara

Kim Kardashian i zvanično je postala milijarderka, saopštio je Forbes.

Forbes je danas objavio godišnju listu svjetskih milijardera, a prvi put na njoj se našla i slavna Kim Kardashian. Oni pišu i kako su joj njene kozmetičke kompanije “KKW beauty” i “Skims” pomogle da se nađe na toj prestižnoj listi.

“KKW beauty” Kim je pokrenula 2017. godine, a kompanija “Coty” kupila je prošle godine 20 posto udjela njene kozmetičke linije ugovorom za koji se procjenjuje da je bio težak oko milijardu dolara. U Forbesu se kaže kako njen udio u kompaniji sad vrijedi oko 500 miliona dolara.

Forbes navodi kako Kim ima udjele i u brojnim drugim privatnim kompanijama i iako tačne sume nisu objavljene, izvor tvrdi da je “teška” više od milijardu dolara. Kardashian ima i druge investicije, uključujući i brojne nekretnine, a ugovor je potpisala i sa streaming servisom “Hulu”. Naravno, ne treba zaboraviti ni da je na Instagramu prati više od 213 miliona ljudi.

Ovo nije prvi put da magazin “Forbes” piše o porodici Kardashian. Prošle godine su Kylie Jenner prozvali najmlađom milijarderkom koja je profit ostvarila osnivanjem svoje kompanije, no kasnije su joj tu titulu uzeli.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.