Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

lordtitles.co.uk

I vi možete postati lord kao Emir Hadžihafizbegović za 58 maraka?

hadzihafizbegovic 12

Da li je u Engleskoj teško doći do titule lorda? Ukoliko pogledate internet stranicu lordtitles.co.uk, zapravo i ne

– Iz Engleske mi je prije sedam dana stiglo neobično i potpuno fascinantno pismo, kao i kompletna dokumentacija o poklanjanu jednog dijela zemlje meni, kao i stjecanju titule engleskog lorda – otkriva Emir Hadžihafizbegović.

Ističe da je porodica koja mu je poklonila zemlju, izrazila želju da ostane anonimna.

– Mogu samo reći da se radi o Bosancima koji dugo žive u Londonu i koji su me ovim činom potpuno šokirali. Naravno, u pozitivnom smislu – govori glumac.

U svom dugom pismu, pored svih administrativnih i katastarskih papira, kaže da su mu poslali i dio karte i sliku zemlje koju je dobio.

– Kao razlog za ovakav poklon i čast, naveli su da su poštovaoci mog lika i djela i da mi na ovaj način žele iskazati počast – dodaje Hadžihafizbefović.

Ističe da je imati svoj posjed u Engleskoj, kao i titulu lorda, nešto što čovjeka čini sretnim. Svu dokumentaciju je preveo i notarski ovjerio u Sarajevu.

– I, ono što je zanimljivo, sada će mi u pasošu pored imena i prezimena stajati i počasna titula lord – kaže Hadžihafizbegović i dodaje da je sa porodicom koja mu je poklonila zemlju, dogovorio susret u Londonu u narednih tridesetak dana.

Da li je u Engleskoj teško doći do titule lorda? Ukoliko pogledate internet stranicu lordtitles.co.uk, zapravo i ne.

Potrebno vam je 50 maraka i par minuta vremena da unesete podatke.

Naime za taj novac dobit ćete certifikat da ste lord, a prema podacima na stranici u paketu ćete dobiti i 5 kvadratnih stopa (otprilike 1,5 metara kvadratnih) zemlje.

“Naslov “Lord” sadrži personalizirani certifikat o naslovu (zlatni reljef), pravni list, pet kvadratnih stopa zemljišta, naslovnu grb razglednicu, personalizirano pismo dobrodošlice, pristup području online članova, brošuru u boji i mapu s prezentacijama”, piše na stranici.

Ukoliko vam se titula i zemljište ne svide, možete i vratiti u roku od 30 dana, a novac će vam biti vraćen, piše između ostalog na ovoj stranici.

Imaju ponudu i za parove “lord & lady title pack”, koji košta 86 KM.