Lejla bez dlake na jeziku

Izetovu suprugu naljutilo pitanje o Bosancima i Srbima, te bosanskom jeziku

izet_hajrovic_lejla_Instagram

Iz nekog razloga njezine obožavatelje najviše je zanimalo kojim jezikom njih dvoje međusobno komuniciraju pošto su oboje rođeni u Švicarskoj

Lejla Hajrović, supruga Dinamove zvijezde Izeta Hajrovića, na Instagramu je odgovarala na pitanja pratitelja.

Iz nekog razloga njezine obožavatelje najviše je zanimalo kojim jezikom njih dvoje međusobno komuniciraju pošto su oboje rođeni u Švicarskoj.

“Koji jezik pričate ti i Izet kod kuće?”, upitali su Lejlu, a ona je odgovorila: “Njemački.” “Zašto baš njemački kad oboje znate hrvatski/srpski?” nastavilo se zanimanje.

“Zato što smo se rodili u Švicarskoj i živjeli tamo dok se nismo preselili u Tursku prije pet godina zbog nogometa. Nama je lakše tako pričati”, objasnila je Lejla te otkrila da govori ukupno pet jezika.


No njeno objašnjenje nekima nije bilo dovoljno. “Što te Izet ne nauči bosanski?” nastavilo se propitkivanje.

“Izet da me nauči bosanski? A koji jezik ja to s tobom sad pišem?” odgovorila je Lejla i dodala: “Rekli su mi da je bosanski, ali izgleda da su me slagali.”

Jedno pitanje posebno ju je naživciralo. “Koga ti i Izet više volite, Bosance ili Srbe?” upitali su je. “Izvinjavam se, ali na ovakvo ‘prosto’ i ‘primitivno’ pitanje ja stvarno nemam odgovora”, odrješita je bila Lejla.