SHOWbuzz

eurosong

Kalush Orchestra: Nismo pobijedili samo zbog trenutne situacije u Ukrajini

15/05/2022

Kalush Orchestra je nazvana po ukrajinskom gradu, a pobjednička pjesma "Stefania" je posvećena majci pjevača grupe

Nakon završetka finalne emisije ovogodišnjeg Eurosonga održana je press konferencija na kojoj su se obratili pobjednici – članovi ukrajinske grupe Kalush Orchestra te poručili da politika nije jedini razlog njihove pobjede.

Ukrajinski predstavnici osvojili su ukupno 631 bod, a od publike su dobili ogromnih 439 bodova. Kladionice su im od samog početka predviđale visoku poziciju, što se na kraju i ostvarilo.

Na press konferenciji koja je održana nakon finala, novinari su ih upitali da li smatraju da su pobijedili zahvaljujući trenutnoj političkoj situaciju u kojoj se njihova zemlja nalazi.

“Naša pjesma je bila jako slušana i prije nego je Rusija napala Ukrajinu. Svakako, pobjeda je vrlo značajna za Ukrajinu ove godine zbog svega što nam se dešava”, poručili su.

Dodali su i da još uvijek nisu dobili poziv od ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, koji se oglasio na društvenim mrežama poručivši da će ugostiti Eurosong u obnovljenom Mariupolju.

Sličnu poruku imali su i članovi grupe:

“On je zauzet. Ali, bit ćemo sretni da sljedeće godine ugostimo Evropu u novoj, sretnoj Ukrajini”, rekli su oni.

Kalush Orchestra je nazvana po ukrajinskom gradu, a pobjednička pjesma “Stefania” je posvećena majci pjevača grupe, ali i svim drugim majkama te govori o njihovim izazovima u današnjem svijetu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.