Eurosong

Konstrakta: Sa žirijem je bilo tanko, mislila sam da pjesma ne prolazi ovdje

KONSTRAKTA ss

Kako je “In corpore sano” bila druga po broju glasova publike kazala je da to govori “koliko je pjesma prepoznata svuda”

Nakon finala Eurosonga oglasila se srbijanska predstavnica Konstrakta te je za tamošnje medije otkrila da je nakon dodjele bodova stručnog žirija mislila da pjesma neće dobro proći. No, publika je njenu pjesmu postavila na visko peto mjesto.

“Bilo je uzbudljivo, to sa žirijem je bilo tanko, mislila sam da pjesma ne prolazi ovdje. Međutim, izgleda da nas je publika prepoznala, tu smo negdje na drugom ili trećem mjestu što mi je i draže”, kazala je Konstrakta za Blic.

Istaknula je kako je od susjednih država dobila značajnu podršku što se vidjelo i prema dodijeljenim bodovima.

Kako je “In corpore sano” bila druga po broju glasova publike kazala je da to govori “koliko je pjesma prepoznata svuda”.

Također, ranije se uključila uživo u dnevnik RTS-a te je tom prilikom poručila da “s obzirom na to da je pjesma eksperiment i malo rizična za Euroviziju”, misli da su odlično prošli.

“Vrlo pristojno mjesto za Srbiju”, rekla je.

Na pitanje: “Šta ćemo sad?”, odgovorila je da ne zna, ali je zatražila od publike da pusti nju i njene saradnike da se vesele zbog osvojenog petog mjesta.

“Ne znam, čekajte malo da se veselimo, pa ćemo vidjeti dalje. Bila je super atmosfera, dobili smo potom i nagradu za umjetnički nastup, i to zvaničnu eurovizijsku, tako da mislim da smo uradili dobar posao ovdje”, zaključila je.