Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kraj “Igre prijestolja” bit će “brz i kratak”

got

Naredne dvije sezone “Igre prijestolja” bit će i bliže i kraće od prethodnih. Između sezona sedam i osam bit će samo dva mjeseca pauze, a finalna sezona će imati samo šest epizoda.

Čovjek koji vuče konce David Benioff je na konferenciji SXSW rekao da postoji 140 stranica osnove za scenario za šest epizoda posljednje sezone, što je za epizodu manje od ionako skraćene sedme sezone.

“Od početka smo žejleli da snimimo film koji traje 70 sati. Ipak će sve biti ukupne dužine 73 sata, ali smo skoro ispunili ono što smo zamislili kada smo počinjali – imali smo početak, sredinu i sada stižemo do kraja. Bilo bi teško da smo ostali bez nekog iz glumačke ekipe, ali sam sretan da su svi tu i da možemo da završimo onako kako smo zamislili”, rekao je Benioff.

Pretpostavlja se da će se priča “sužavati” iz epizode u epizodu, sve do konačne kulminacije, kao i da će ljubitelje serije do kraja sačekati brojna iznenađenja i ne baš prijatne smrti.

Takođe, na konferenciji je otkriveno da će HBO možda raditi još neku seriju u svijetu “Igre prijestolja”, ali da ljudi koji potpisuju originalnu seriju sa njom neće imati nikakve veze.

“Rado ću je odgledati, ali mislim da je studiju potrebna svježa krv”, rekao je Benioff.