Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

optužen za silovanje

Mirjana Karanović odbila glumiti u predstavi sa Branislavom Lečićem

mirjana-karanovic

Karanović se na ovakav potez odlučila nakon što je javnost saznala da je glumac Branislav Lečić optužen za silovanje

Istaknuta dramska umjetnica Mirjana Karanović obavijestila je danas Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP) i cijelu javnost da ne želi više da igra u predstavi “Mamu mu j… ko je prvi počeo” s Branislavom Lečićem zbog skandala u kome je glumac umiješan.

“Poštovani, obavještavam vas da odbijam da igram sa Branislavom Lečićem u predstavi “Mamu mu je*em ko je prvi počeo”, u znak protesta zbog njegovog ponašanja prema kolegici Danijeli Štajnfeld. Ovo se odnosi i na sve eventualne buduće predstave sa istim glumcem. Spremna sam da predstavu igram ukoliko se odlučite da ga zamijeni drugi glumac”, glasi objava Mirjane Karanović na Instagramu.

Predstava na Velikoj sceni “Ljuba Tadić” nastala je u periodu prije pandemije, prema tekstu Dejana Dukovskog, u režiji gosta iz Makedonije Slobodana Unkovskog.

Branislav Lečić je stalno zaposlen u JDP-u, a trenutno se nalazi usred skandala u kome je optužen da je silovao glumicu Danijelu Štajnfeld, o čemu je obaviješteno Više tužilaštvo, kao i cijela javnost, koja je time šokirana.

Mirjana Karanović je do nedavno bila stalno zaposlena u JDP-u, ali je ove godine prešla u Beogradsko dramsko pozorište (BDP), gdje je aktuelna i sa novom predstavom “Čitač” prema romanu Bernarda Šlinka, u režiji Borisa Liješevića.