Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Banjoj Luci i Tuzli bit će veselo za novogodišnju noć

scena-tijana

U Banjoj Luci će, tokom proslave Nove godine na otvorenom nastupiti Lukijan Ivanović, Dušan Svilar, Aleksandra Radović i Tijana Dapčević s bendom.

Tradicionalno, u ponoć će biti priređen vatromet.

-Program za predstojeće praznike u Banjoj Luci bit će raznovrsniji i bogatiji u odnosu na protekle godine. Pokušavamo da konkurišemo gradovima u okruženju koji i više ulažu i duže vremena pripremaju program. Po najavama, u gradu je puno turista, a s obzirom na to da je ovo vrijeme praznika sigurno je i više ljudi iz dijaspore. Zato je Grad Banja Luka nastojao da pripremi bogat program za sugrađane i sve posjetioce, i da grad bude ovako lijep i uređen – kazao je gradonačelnik Igor Radojičić na današnjoj konferenciji za novinare.

Uoči Nove godine, program na otvorenom u Banjoj Luci počinje u 11 sati, za najmlađe sugrađane, kada će nastupiti Dječiji hor “Vrapčići”, vokalni solisti “Zvjezdice”, plesne grupe i Djeda Mraz.

Osim programa za novogodišnje praznike, u Banjoj Luci će i ranije i tokom januara biti održani veliki događaji na otvorenom i besplatni za građane i posjetioce Banje Luke.

-Već sutra, 27. decembra pred RTV domom biće održan veliki koncert u okviru humanitarne akcije „S ljubavlju hrabrim srcima“, 31. decembra je cjelodnevno obilježavanje Nove godine, 8. i 9. januara će biti više događaja u vezi s obilježavanjem Dana RS-a koji će završiti koncertom grupe „Legende“ i uoči Pravoslavne nove godine 13. januara bit će održan javni koncert grupe „Bijelo dugme“ – istakao je Radojičić.

Tuzla

I ove godine, u organizaciji Opšteg udruženja samostalnih obrtnika grada Tuzla i uz pokroviteljstvo Grada Tuzla, na Trgu slobode, bit će organiziran javni doček Nove godine, uz novogodišnji vatromet.

U programu učestvuju pop-rock izvođač Amel Ćurić & Full house band, zatim Hame Nalić, VIS “Retro”, Tuzlanski tamburaši i Ekrem Hadžić Soso, saopćeno je iz Press službe Grada Tuzla.

U subotu, 31. decembra sa početkom u 12.00 sati, na Trgu slobode u Tuzli, biti će održana tradicionalna novogodišnja zabava za djecu “Dječija Nova godina”.