Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najljepše žene bivše Jugoslavije nekad i sad

najljepse zene

Njihove slike su objavljivane u “bezobraznim” i onim “finim” časopisima, za njima su uzdisali svi Jugosloveni, a ne samo kamiondžije – one su bile seks-bombe svog doba.

Pojedine nekadašnje ljepotice danas ne liče na sebe, kod nekih je sada više plastike nego prirode, a ima naravno i onih kojima godine nisu ništa oduzele.

Kako su nekad izgledale Mira Furlan, Neda Arnerić, Lepa Brena, Olivera Katarina, Tanja Bošković… a kako izgledaju danas.

Mira Furlan (60) – Vjerovatno najveći seks-simbol jugoslovenske kinematografije. Bez obzira kakav je film, jedno je bilo zagarantovano – Mira će sigurno biti gola, bar do pojasa, a dovoljno je pomenuti čuvenu scenu sa Mikijem Manojlovićem u filmu “Otac na službenom putu”.

mira furlan

Lepa Brena (54) – Stamena Tuzlanka je utrla put današnjim zvijezdama. Fahreta Jahić je brzo shvatila značaj dobrog izgleda, i od bucmaste djevojke utegnute u vruće pantalonice pretvorila se u pjevačicu sa stilom.

lepa brena

Neda Arnerić (62) – Ljepotica sa krupnim očima čiju je karijeru obilježila legendarna scena iz filma “Ko to tamo peva” praćena još legendarnijom rečenicom “I tata bi, sine!”.

Neda Arnerić

Vesna Zmijanac (58) – Mlađima vjerovatno djeluje čudno otkud Vesna na našoj listi, ali početkom osamdesetih Zmijanac je odabrala pravi način da lansira svoju karijeru – slikala se skoro gola, a to je u ono vrijeme bilo skandalozno.

vesna zmijanac

Olivera Katarina (75) – Žena oko koje su se muškarci bukvalno tukli, glumica koja se proslavila filmom “Skupljači perja” iz 1967, pjevačica za kojom su ludjeli i u inostranstvu – svojevremeno je održala 72 uzastopna koncerta u pariskoj “Olimpiji”.

olivera katarina

Tanja Bošković (62) – Glumica čija ljepota ne nestaje, zavodnica iz pozorišta i žena koja je okupatore pobjedila tamo gdje najmanje očekuju – u krevetu. To je dokazala i kao Lili u “Balkan ekspresu” iz davne 1983.

tanja boskovic

Anica Dobra (52) – Poslije golišavih scena sa Mustafom Nadarevićem u filmu “Već viđeno” iz 1987, Anica je postala ljubimica muškog djela publike, a uspješno je kombinovala izgled buntovnice i djevojke iz komšiluka.

anica dobra