Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"adekvatan" poklon

Nazif Gljiva za 70. rođendan poželio je “nemoguće”?

nazif gljiva

Sada dolaze novi, kako bih ih ja nazvao, električni zombići, koji prave drugu muziku, ni s kim ne razgovaraju i ne druže se

Jedan od najvećih hitmejkera s ovih prostora Nazif Gljiva jučer je proslavio 70. rođendan. Večer je proveo s društvom, i to, kako je naglasio, isključivo muškim prijateljima.

– Svi smo oženjeni i kad bi neka žena tu bila, neko bi možda pomislio da nismo vjerni, a mi to jesmo – kazao je Gljiva.

Ističe da, kad napunite broj godina kao on, imate osjećaj da je sve bilo divno, a da je brzo prošlo.

– I sada sam se pomirio s tim da, šta god bude, super je. Olakšanje osjećam, kao da sam se sad rodio, to je nevjerovatno. Ne žalim ni za čim, samo imam neki ludi nagon ka hrabrosti. Kao da sam mali, sve znam, a ništa ne znam. Ne znam opisati, kao da se sve završilo, a ja sam i dalje živ – kaže hitmejker.

Dodaje da nikad nije patio za poklonima, te da je uvijek on bio taj koji je potencirao i poklanjao.

– To je stvar vaspitanja, odgoja, džentlmenstva, koliko ste romantični, šta želite kome dati. Ne bi mi bilo drago da dobijem poklone. Možda jedino od Halida Bešlića da mi on 5.000 eura da, da ja nešto sebi kupim. To bi bilo adekvatno za 70 godina. Kad ih on napuni, ja ću njemu dati 5.000 eura da on sebi kupi nešto, jer ja ne znam šta bi volio – kroz smijeh govori Gljiva.

Kad su u pitanju upravo ti odnosi na estradi, kaže kako se ne sjeća da je u posljednje vrijeme od neke zvijezde dobio poklon.

– U muzičkom svijetu sve je proračunato. Bilo je jedno vrijeme kada smo svi sve slavili zajedno. No, toga u posljednjih 15 godina više nema. Kako vrijeme prolazi, sve je manje i manje toga, a i generacijski… polako ta priča umire. Sada dolaze novi, kako bih ih ja nazvao, električni zombići, koji prave drugu muziku, ni s kim ne razgovaraju i ne druže se – zaključuje Gljiva.

Vojnički režim i maženje

Najbliži prijatelji, supruga, sinovi, unučad i sestre među prvima su Gljivi čestitali rođendan. Istaknuo je kako unučad nije razmazio.

– Svjestan sam da, ako dijete malo razmaziš, od njega neće mnogo fajde biti. Posebno ako ga se nauči da cijeni zlo i dobro, kao i osnovno vaspitanje. Svojoj supruzi skrećem pažnju, posebno na unuka sada. Ona ga uvijek mazi i dozvoljava mu svašta. A ja ga učim vojničkom režimu i disciplini pa ćemo vidjeti gdje ćemo stići – iskren je Gljiva.