Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

druga po redu

Nova tužba protiv Baldwina: Po scenariju nije trebao uopšte pucati

baldwin snimanje tragedija

Ni Baldwin ni producenti filma, koji su također imenovani u tužbi, još je nisu komentarisali

U novoj tužbi koju je u srijedu podnijela supervizorica scenarija Mamie Mitchell stoji da se, prema filmskom scenariju, od Aleca Baldwina nije tražilo da puca iz pištolja u sceni u kojoj je prošli mjesec na filmskom setu usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins.

Mitchell, koja je pozvala policiju nakon tragičnog događaja, u tužbi iznosi tvrdnju po kojoj se Baldwin pucajući iz pištolja u smjeru Hutchins ponašao nepromišljeno na snimanju filma “Rust” te kaže da je prekršio ili zanemario ostale sigurnosne protokole kada je posrijedi bojeva municija i oružje na setu.

Pojašnjava da je Baldwin sam trebao provjeriti je li u pištolju bojeva municija te da nije smio zdravo za gotovo shvatiti izjavu rediteljevog pomoćnika o tome da je pištolj siguran za korištenje.

“Po našemu mišljenju, gospodin Baldwin odlučio je igrati ruski rulet kad je pucao iz pištolja bez prethodne provjere, a ni oružar to nije učinio u njegovoj prisutnosti”, rekla je advokatica Gloria Allred na konferenciji za novinare.

Ni Baldwin ni producenti filma, koji su također imenovani u tužbi, još je nisu komentarisali.

Baldwin sa suprugom / FOTO: tmz.com / Screenshot

U tužbi stoji da je scenarijem bilo predviđeno snimanje tri kadra – Baldwinovih očiju, mrlje krvi na ramenu i dijela Baldwinova torza “dok spušta ruku do futrole i iz nje vadi pištolj”, no da nigdje u scenariju “ne stoji kako iz pištolja treba pucati Baldwin ili bilo ko drugi”.

Mitchell je u tužbi navela i da je, u trenutku kad je Baldwin spustio pištolj, bila na manje od 1,2 metra od njega.

U tužbi navodi da je na setu počinjen napad, da je namjerno izazvana emotivna uznemirenost te da je namjerno nanesena povreda, stoji u izvještaju utemeljenom na kopiji sudskih dokumenata.

Prošli je sedmice glavni električar na setu Serge Svetnoy podnio tužbu protiv glumca Aleca Baldwina i protiv producenta filma zbog nesavjesnog ponašanja, a vlasti u Santa Feu još uvijek vode istragu i zasad nisu podnijele krivičnu prijavu.