Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Objavljena snimka na kojoj srbijanski TV voditelj preuzima “kovertu”

andjus_koverat

Kontraverzni TV voditelj Dejan Anđus (49) uhapšen je jutros pod sumnjom da je reketirao jednu osobu koja ga je prijavila za pokušaj iznude. “Blic” je došao u posjed snimka na kome se vidi kako žrtva Anđusu predaje kovertu.

Kako “Blic” saznaje, tužilac je istragom utvrdio da je Anđus od beogradskog biznismena tražio da mu isplati dva i po miliona eura u ratama do kraja 2018. godine.

Anđus, koji je na TV Kopernikus imao svoju emisiju, i biznismen, čiji identitet nije otkriven javnosti, se poznaju od ranije.

Voditelj je, navodno, žrtvi iznude pomogao da ugovori izvjesni posao tako što ga je upoznao sa potencijalnim poslovnim partnerima. Nakon uspješno sklopljenog dogovora Anđus je zahtjevao da mu se isplati višemilionska suma na ime posredovanja iako o tome, kako navodi žrva, nije postojao nikakav prethodni dogovor.

Kako mu biznismen nije isplatio traženi novac, Anđus je mjesecima vršio medijski pritisak na njega, slao mu prijeteće SMS – ove, i upućivao prijeteće pozive, navodi izvor “Blica”.

Posle višemjesečnih prijetnji biznismen je odlučio da se obrati policiji.

Anđus je nedavno telefonom ponovo kontaktirao biznismena i tražio ratu od 30.000 eura navodeći da mu je potrebno da ide na ljetovanje. Anđus je nakon toga uhapšen sa obilježenim novčanicama. Policijski službenici su kod njega, osim koverte sa novcem, pronašli i mobilni telefon sa kojeg je oštećenom slao prijeteće SMS poruke.

Anđusu je određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz odgovarajuću krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Podsjetimo, Anđus se našao u optužnici za trgovinu ljudima kao osoba koja je maloljetnici (16) platila za seks 8.500 dinara (oko 80 eura) u januaru prošle godine. Inače, iako je platio za seks sa djevojčicom, on sam nije optužen.

Iza svega stoji Vučićev ljubimac?

Saša Mirković, bivši pomoćnik ministra saobraćaja u Vladi Srbije, ustvrdio je danas da iza hapšenja Anđusa stoji Vučićev tajkun Milojica Marković, kome aktuelni predsjednik Srbije namješta milionske poslove!

Mirković je kazao kako je Vučić zaustavio istragu i hapšenje Milojice Markovića, koji je kasnije počeo da dobija milionske državne poslove, po nalogu bivšeg premijera i sadašnjeg predsjednika Srbije!

– Ovaj što ga je prijavio je Milojica Marković, vlasnik “Srem puta” i veliki hohštapler. Marković je izbjegao zatvor tako što se približio Anđusu koji ga je odveo kod Vučića 2015. godine i Vučić ga je skinuo sa liste za hapšenje – ustvrdio je Mirković.

– Kad je Anđus riješio da više ne ćuti i ne okreće glavu od stradanja naroda, isti Milojica Marković ga izopštava iz njihove zajedničke firme i sada mu namješta hapšenje zajedno sa Vučićem. To je kratka suština, dodaje Saša Mirković.