Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

beograd

Odbačena krivična prijava za silovanje protiv glumca Branislava Lečića

Advokat Danijele Štajnfeld rekao je za Tanjug da će uložiti prigovor na ovu odluku tužiteljstva

Krivična prijava glumice Danijele Štajnfeld, koja je glumca i bivšeg ministra kulture Srbije Branislava Lečića optužila za silovanje, odbačena je jer “ne postoje osnove sumnje da je Lečić učinio djelo za koje ga ona tereti”, kazali su u Višem javnom tužiteljstvu za Blic.

“Nakon prikupljenih potrebnih obavještenja i pribavljanja svih relevantnih dokaza u predistražnom postupku, koje je tužiteljstvo cijenilo kao pojedinačno, tako i u međusobnoj vezi, utvrđeno je da ne postoji ni jedan zakonit dokaz sa stepenom osnova sumnje koji bi potvrdio navode podnijete krivične prijave. Punomoćniku oštećene je dostavljen primjerak rješenja o odbacivanju, a ako oštećena nije zadovoljna donijetom odlukom, ima pravo na blagovremeno podnošenje prigovora”, naveli su iz Tužilaštva.

O svemu se oglasio i Lečić.

“Ne bih još uvijek ništa komentarisao, zato što ja službeno nemam ta saznanja. Da sam vjerovao medijima i drugima, a ne zakonu, mislio bih da sam monstrum. Ovako ću i sada poštovati zakon i sačekati da me službeno obavijeste pa ću dati saopćenje”, rekao je Lečić za Blic.

Advokat Danijele Štajnfeld rekao je za Tanjug da će uložiti prigovor na ovu odluku tužiteljstva.

Podsjećamo, glumice Merima Isaković i Danijela Štajnfeld optužile su Lečića za silovanje. Merima je kasnije kazala da su joj se javile i druge djevojke koje su joj ispričale da im je optuženi glumac prilazio na razne nepristojne načine, te da će svjedočiti pred Tužilaštvom protiv njega, ali ne žele otkriti javnosti svoj identitet.