Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Monako

Oglasili se iz monegaške palače: Princeza Charlene mjesecima će se oporavljati

charlene1 (1)

Vladar Monaka rekao je za časopis People u novembru da je 43-godišnjoj Charlene potreban oporavak izvan Monaka

Princeza Charlene koja se liječi izvan svoje kneževine Monako još će se mjesecima oporavljati, objavila je u četvrtak monegaška palača. Charlene, supruga princa Alberta II. liječi se od krajnje iscrpljenosti otkako se u novembru vratila u Monako nakon više mjeseci provedenih u Južnoj Africi, prenosi Hina.

Njena odsutnost s proslave nacionalnog dana Monaka u novembru, a riječ je o najvećem godišnjem događaju monegaške palače, pobudila je zabrinutost za njeno zdravlje, ali i nagađanja o teškoćama u braku. Princeza “se oporavlja na zadovoljavajući način iako će možda trebati mjesec da se potpuno oporavi”, objavila je palača.

Princ Albert i njihova djeca planiraju posjetiti Charlene tokom Božića te traže da se poštuje privatnost porodice.

Vladar Monaka rekao je za časopis People u novembru da je 43-godišnjoj Charlene potreban oporavak izvan Monaka, ali nije pomenuo prirodu njenih zdravstvenih tegoba. “Bila je jako iscrpljena, tjelesno i emocionalno. Bila je premorena i nije mogla obnašati službene dužnosti općenito, pa čak i porodične”, kazao je.

Bivša olimpijska plivačica iz Južnoafričke Republike udala se za princa Alberta 2011., a prvi put se pojavila u njegovu društvu 2006. na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu.